Mikrofonnal írt új szentesi könyv

Kruzslicz Pál: Elhangzott szavak

 

 

A napokban jelent meg Kruzslicz Pál legújabb könyve az Elhangzott szavak címmel. A népi vásár látogatói vehették elsőként kézbe az új szentesi kiadványt.

 

A kötetben húsz szentesi, de mindenképpen a városhoz kötődő személy mesél az életéről, a hívatásáról, az örömeiről és emberi kapcsolatairól. Ha valaki sorra veszi a könyv szereplőit, rögtön látja, hogy ritka érdekes és különleges a névsor. A város életének egykori és jelenlegi formálói vallanak magukról, a kisebb-nagyobb közösségekben betöltött szerepükről. A könyv szerkesztője, az interjúk készítője, a több mint két évtizedes rádiós tevékenysége során több száz beszélgetést készített. A legtöbbet a Rádió Szentes, a Magyar Rádió szegedi és szolnoki stúdiója osztotta meg a hallgatóival.

Az Elhangzott szavak lényegében mikrofonnal írt könyv, amit ajánlhatunk a betű szerelmeseinek és a hangzó riportokat kedvelő hallgatóknak is. A nyomtatott könyvben megtalálható a hangfelvételeket tartalmazó CD lemez.

A szerző rövid életrajzokat közöl a könyvben szereplőkről, ezzel is segítve a tájékozódást. Az interjúk után közölt fotók, nemegyszer kitűnő portré képek, még közelebb hozzák a beszélő személyt. Húsz ember, kétszer tíz történet. Egyik-másik felöleli szinte az egész életét, a másik a beszélő számára éppen akkor fontos témát fejti ki. Ami egyértelmű: mindegyik hatásosan szól a „szentesi életről"!

 

A könyv megvásárolható a szentesi könyvesboltokban!

 

 

Szentes, 2015. 06. 12.

 

.