Versünnep a Kurca partján

Kossuth- és József Attila-díjas költők Szentesen

 

Versírók és Versmondók III. Találkozóját rendezték meg Baka István emlékére Szentesen a Városi Könyvtárban február 21-én. Az esemény fővédnöke és egyik főszereplője Buda Ferenc Kossuth- és József Attila-díjas költő, a Magyar Versmondók Egyesületének tiszteletbeli elnöke.

 

 

 

A versnap különlegessége, hogy a magyarság több régiójának jeles irodalmi képviselője találkozik Szentesen. Erdélyből Markó Béla költő, aki 2009-2012 között Románia miniszterelnök-helyettese volt, Zilahról Daniel Săuca, a Caiete Silvane költő-főszerkesztője, Fejér László, a Hepehupa - Szilágysági Művelődési Folyóirat főszerkesztője, a Székelyföld folyóirat szerkesztői, Lövétei Lázár László és Fekete Vince költők, valamint Elek Tibor a Bárka, Füzi László a Forrás, és Kiss László, a Versmondó főszerkesztője.

 

 

 

A találkozón az ország legjobb versmondói – köztük több Radnóti-díjas előadó – tolmácsolásában halhatta a közönség kortársköltőink kiválóságait, a jelenlévő szerzők pedig saját műveiket tolmácsolják. A folyóirat-kerekasztal résztvevői a verskedvelőket az irodalmi újságok szerkesztésének rejtelmeibe avatták be.

 

A széles összefogással megvalósuló irodalmi rendezvény házigazdája Paulovics Tamás és a Krúdy Gyula Baráti Társaság.

 

Szentes, 2015. 02. 21.

 

.