Három szentesi tanuló az országos döntő küszöbén

 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2015-ben is megrendezi a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve ezt az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV), melyek országos döntőjére „VIII. Szakma Sztár Fesztivál” elnevezéssel 2015. április 27-29-e között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont G és F pavilonjában kerül sor.

A versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák – beleértve a ráépülő, magasabban kvalifikált szakmákat is − társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése a szakmatanulás népszerűsítése révén, „A jó szakma felér egy diplomával” szlogen jegyében. 2015-ben a szakmák országos versenyeit a nappali tagozaton végzős tanulók számára, a Nemzetgazdasági Minisztérium által a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara részére gondozásra átadott szakképesítések közül 40-ben hirdették meg.

A verseny elődöntőit − a hagyományoknak megfelelően − országosan a területi kamarák szervezik és bonyolítják le, a budapesti döntő a szakmai megmérettetés mellett nagyszabású fesztivál keretében zajlik. A Szakma Kiváló Tanulója Verseny elődöntője alapján 22 Csongrád megyei tanuló köztük három szentesi került be a budapesti válogatóba, így esélyesek az országos döntőn való részvételre.

 

 

Mindhárom tanuló a Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola tanulója - Baranyi Gábor István központifűtés- és gázhálózat-rendszerszerelő,  Lóczi Gábor és Orosházi Márk József szárazépítő.

 

Sok sikert a versenyben!

 

Szentes, 2015. 02. 17.

 

 

.