Bolonyai-parádé!

Védekezésből és védésből jeles!

 

 

 

2015. február 11-én a női vízilabda OB I középszakaszának negyedik fordulójában a címvédő Hungerit-Szentes rangadót nyert a Dunaújváros ellen.

 

 

A tegnapi, Dunaújváros elleni női vízilabda-rangadón a hazai szentesiek dolgát nehezítette, hogy a gólszerzőlista éllovasán, Bujka Barbarán kívül a lázas beteg Miskolczi Kittire sem számíthatott Tóth László edző.

 

 

 

Az első perctől nagy küzdelem alakult ki, a két válogatott kapus, Bolonyai és Kasó remekelt, az első gólra majdnem öt percig kellett várni, ezt sajnos a vendégek szerezték Ziegler révén. Kisvártatva Rácz D. és Van der Sloot találatával fordított a Hungerit.

 

 

 

A hazai gólgyártás és a Bolonyai-parádé a következő negyedben is folytatódott, így a házigazdák a holland légiós, Van der Sloot vezérletével hamar elhúztak 5–1-re. A hatodik szentesi találat Pócsi pazar csavarásából született.

 

 

 

A fordulás után is remekül védekezett mindkét együttes, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a harmadik nyolc percben csupán egyszer-egyszer rezdültek meg a hálók. A Kurca-parti alakulat így tartani tudta háromgólos előnyét. A játékrészhez tartozik, hogy egy-két vitatható ítélet borzolta a közönség kedélyét.

 

 

 

A záró etapot mintegy három perc elteltével Kövér-Kis Réka bombája vezette be, amelyre az újvárosiak két választ is adtak. Az izgalmasan alakuló hajrában már nem esett több találat, így a címvédő Hungerit-Szentes 8–6-ra nyert.

 

Hungerit-Szentes–Dunaújváros 8–6 (2–1, 4–2, 1–1, 1–2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2015. 02. 11.

 

.