Új városi adventi koszorú Szentesen

Eddig is sokan szelfiztek a napernyős szobor mellett, most még többen teszik majd azt

 

 

 

Példaértékű az az összefogás, melynek eredményeként létrejött egy több évre szóló városi adventi koszorú. A város hagyományaihoz híven 2015-ben is felállít a városközpontban egy nagy közös városi adventi koszorút, amely idén a napernyős szobor körül lett elhelyezve.

 

 

 

Azért, hogy mindez megvalósuljon sokak munkáját és anyagi támogatását köszönet illeti. A Hmvhi SZC Zsoldos Ferenc Középiskolája, Szakiskolája és Pollák Antal Műszaki Szakközépiskolája, Szakiskolája a koszorú szerkezetét és elektromos bekötését készítette, a Váczi-Vill Kft. adta a kültéri világítást, hogy az éjszaka selfizők is jól lássák a gyertyákat, a Piramis Üzletház a gyertyák áttetsző "ruháit" varrták, a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon és DINÓ Design Stúdió a dekorációját készítették el a koszorúnak, és a Városellátó NKft. a fenyőborítását. Végezetül a Marossy Gyula és csapata kötötte rá a hálózatra a dekoratív városi koszorút a hálózatra.

 

 

 

A gyertyagyújtások minden vasárnap 16.00 órakor kezdődnek!

 

2015. november 29-én, advent 1. vasárnapján a görögkeleti egyház képviselője, Horeftosz Konstantin mondja el gondolatait a Karácsony ünnepéről és „gyújtja meg” az első gyertyát. A város óvodásai pedig vidám énekükkel ajándékozzák meg a résztvevőket.

 

2015. december 6-án, advent 2. vasárnapján Dr. Gruber László katolikus plébános mond ünnepi beszédet és a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola tanulóinak műsora színesíti majd rendezvényünket.

 

2015. december 13-án, advent 3. vasárnapjának főszereplői Veres-Ravai Réka evangélikus lelkész és Seres Krisztián zenész.

 

2015. december 20-án, advent 4. vasárnapján Fehér Csaba református lelkipásztor ünnepi gondolatait ismerhetjük meg. A műsort a Kiss Bálint Református Általános Iskola tanulói adják.

 

 

 

 Szentes, 2015. 11. 27.

 

.