Buborné Zámbó Etelka vehette át idén a Zsoldos Emlékérmet

 

 

 

Buborné Zámbó Etelkát köszöntötték a Zsoldos Napok záró rendezvényén abból az alkalomból, hogy elismerjék és megköszönjék a Zsoldos Ferenc Szakiskolában eltöltött sokéves munkáját, és egyúttal átadják neki a Zsoldos Emlékérmet. Ezt a díjat 5 évvel ezelőtt alapította iskola, és azok a pedagógusok kaphatják meg, akik hosszú időn át bizonyították elhivatottságukat az oktatás és a nevelés terén.

 

 

 

Bubomé Zámbó Etelka 1991-ben kezdett tanítani az akkor még 603. számú Ipari Szakmunkásképző Intézetben. Előtte több vállalatnál is dolgozott, melynek nagy hasznát vette a későbbiekben, amikor a tanítás során a munka, a vállalkozás, a marketing világából kellett a tudását kamatoztatnia.

 

 

 

Első diplomáját a Szolnoki Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán szerezte, ahol kereskedelmi üzemgazdász képesítést kapott. Később ezt egészítette ki a közgazdász tanári képesítés, majd a közoktatási vezető pedagógus szakvizsga. A szakmája iránti szeretetét bizonyítja, hogy tudását sokoldalúan osztotta meg: nemcsak tanítani, hanem segíteni is akart, ezért jelentkezett Szakképzési szakértőnek és Szakmai vizsgaelnöknek, és így az intézményen kívül is gazdagíthatta tapasztalatait.

Ez vezérelte, amikor okleveles Tanulási és pályatanácsadási végzettséget is szerzett.

 

 

 

Kezdetektől fogva tudatos, elhivatott pedagógusnak ismertük meg. Átfogó, korszerű szaktárgyi tudással rendelkezett, aki tanítványait önálló gondolkodásra nevelte. Mindig törekedett az elméleti ismeretek gyakorlati alkalmazására, fáradhatatlanul szervezett, kapcsolatokat épített. A szakmai munkaközösség munkájában kezdeményezően és aktívan vett részt, együttműködött a kollégákkal, szülőkkel, szakmai partnerekkel.

 

 

 

Fáradhatatlan munkabírása az oktató munkája mellett a nevelői tevékenységére is jellemző volt. Osztályfőnöki munkája részeként nagy hangsúlyt fektetett a tanulók személyiségének fejlesztésére, az egyéni bánásmódra. Megszámlálni sem lehet azokat a szakmai, illetve osztálykirándulásokat, ahová töretlen lelkesedéssel, évről évre vitte tanítványait. Kollégáival baráti viszonyt ápolt, tantestületünknek mindvégig meghatározó tagja volt. Az intézményben eltöltött 24 év alatt egy igazán elhivatott, a munkájának élő pedagógust ismerhettek meg benne. Ennek jelképes elismeréseként vehette át Pintér Etelka igazgatónőtől a Zsoldos Emlékérmet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2015. 10. 30.

 

.