Virágos Magyarországért zsűrije Szentesen

Zsűrizték a várost! Ön szerint virágos-e Szentes?

 

 

 

Szentes idén is benevezett a "Virágos Magyarországért" környezetszépítő versenybe. A szakmai zsűri 2014. július 16-án, szerdán járta be a városrészeket, és szemlézte a zöld felületeket.

 

 

 

A hazai verseny igen jelentős és népszerű, évente kb. 350-400 település vesz rajta részt város és falu kategóriában. Szentes városa először 1996-ban nevezett be a versenybe, tehát több mint 10 éve vesz részt sikeresen a virágosítási, környezetszépítési és környezetvédelmi megmérettetésen. 2006-ban a zsűri Ezüst Diplomát adományozott a városnak.

 

A nagyobb felbontású képekért keresse fel a Szentesi Mozaik facebook oldalát és ne fejtse el az oldal LIKEolását!

 NEM KELL FACEBOOK regisztrációval rendelkeznie!!!

 

Városunk 2012-ben a legszebb és legtöbb egynyári virág kiültetéséért elnyerte hazánk legnevesebb egynyári virágfajta nemesítő emlékére alapított Dr. Kováts Zoltán emlékdíjat.

 

 

 

 Baloghné Berezvai Csilla főkertész a majd egy napig tartó szemle során mutatta be városunkat a zsűrinek. A zsűri szakmai látogatása során idén a városközpont átalakulását és az Üdülőközpontot nézte meg.

 

A verseny célja a kulturált és vonzó országkép kialakítása, fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, az életminőség javítása, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, a természeti és az építészeti örökség megőrzése és gyarapítása.

Ön szerint virágos-e Szentes?

A képek segítenek ennek eldöntésében! :-)

 

 

 

A nagyobb felbontású képekért keresse fel a Szentesi Mozaik facebook oldalát és ne fejtse el az oldal LIKEolását!

 NEM KELL FACEBOOK regisztrációval rendelkeznie!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2014. 07. 29.

 

.