Sportprogramok a felújított Ady Endre utcában

 

 

 

A Szentesi Párducok Utánpótlásnevelő Sportiskola Egyesület 1.499.160 forint uniós támogatást nyert a Szentes Város Önkormányzata és partnereinek városközpont rehabilitációs programja című városrehabilitációs projekt keretében elkülönített Programalapból. A „Tavaszi sportnap” című ST - Szentes- DAOP 5.1.2/A-2011/02/1 azonosítószámú mini-projekt során egy egész napos nagy sportrendezvény és három kiegészítő sportprogram valósulhatott meg.

 

 

 

A szentesi székhelyű Szentesi Párducok Utánpótlásnevelő Sportiskola Egyesület szervezésében a Szentes Város városrehabilitációs projektje keretében felújított Ady Endre utcához kapcsolódóan megvalósított mini projekt céljaként a helyi közösség formálás mellett az Ady Endre utcát érintő építészeti fejlesztés lakossági elfogadtatásának elősegítését fogalmazták meg a szervezők.

 

 

 

A 2014. március 15-től kezdődően megvalósult programsorozat központi rendezvénye a június 11-én lebonyolított Tavaszi Sportnap volt, ahol a helyi sportszervezetek partnerségével lehetőség nyílt, hogy minél szélesebb célcsoport találjon a számára megfelelő sportolási lehetőséget.

 

 

 

A felújított Ady Endre utca „birtokba vételével” megvalósult nagysikerű közösségi rendezvényen különböző sportágak alapjaival, sportolási, testmozgási lehetőségekkel ismerkedhettek meg a fogyatékkal élő és az egészséges, sportot kedvelő érdeklődők, és egy rendhagyó kerékpáros túra során a városrehabilitáció által érintett akcióterület is bemutatásra került.

 

 

 

 A Nemzet Sportvárosa címhez méltóan a helyi és térségi lakosság széles körét megszólító és megmozgató mini-projekt hozzájárult a sportolás, illetve a mozgásra alapozott egészséges életmód népszerűsítéséhez, illetve esélyegyenlőségi célja szerint a fogyatékkal élők és az egészséges, sportot kedvelő emberek különböző korosztályainak biztosított tartalmas kikapcsolódást.

 

A mini-projekt lehetőséget teremtett, hogy az Ady Endre utcában további sportprogramok is megvalósulhassanak az elmúlt három hónap során. A Közgé-kertben, illetve a felújított utcában megvalósult további 3 kisebb rendezvény újabb lehetőségeket teremtett a testmozgásra különböző sportágak, mozgásformák megismerésére.

 

A mini-projekt hozzájárult a lakosság szabadidejének hasznos eltöltéséhez, színvonalas kikapcsolódásához, az esélyegyenlőség jegyében a helyi identitás erősítéséhez.

 

 

 

Szentes, 2014. 07. 09.

 

.