Szentesi állatterápiások Észtországban!

 

 

 

A Pet Assisted Therapy Learning with them, az Európai Bizottság által támogatott projekt 4. találkozójára Észtországban, ebben a gyönyörű kis Balti-államban került sor. A szentesi Jó Úton-Lóháton Alapítványt két önkéntes képviselte, ahogyan a többiekét is.

 

 

 

Piti Irént, a szervezet képviselőjét kérdeztük az észtországi találkozóról:

- Nagy örömünkre mind kutya-, mind ló-asszisztált terápiát tanulni mehettünk oda.

- Az utazás utáni nap Tallinban telt, ahol a Szuzi nevű terápiás kutyáról, a képzéséről, munkájáról tudhattunk meg sok új dolgot. Sok hasznos ismerettel gazdagabban indultunk el észt partnereinknek az észt főváros öreg városrészét, az old town-t bemutató körútjára.

 

 

 

- A gyönyörű épületek, hangulatos utcácskákról sok érdekes, fennmaradt történetet is megtudtunk köszönhetően idegenvezetőinknek.

- Az esti közös vacsorát egy hangulatos, középkori környezetű, középkori ruhában kiszolgáló személyzetű étteremben költöttük el.

 

 

 

Az állatterápiás foglalkozásokon milyen tapasztalatokkal gazdagodtak?

- Legnagyobb várakozással a következő munkanap elé néztünk. Ennek helyszíne távolabb a fővárostól, az észt Equilibre szervezet lovasterápiás komplexumában volt.

 

 

 

- Egy erdővel körülvett tisztáson található a Hobukooli Park, ahol minden, mi szemnek, szájnak, állatnak ingere, ami természetes, megtalálható. Kipróbálhattuk a lovakkal történő kapcsolatfelvételt, mely a lovak megfigyelésén, viselkedésén alapul, a hosszú futószárazást, melyet hazánkban eddig kevésbé alkalmazunk, relaxálhattunk az erdőben lóháton, valamint megismerhettük a fogathajtást is, mint terápiás módszert. Fáradtan, de ismeretekkel, tapasztalatokkal gazdagabban tértünk vissza a fővárosba.

 

 

 

Ez volt a PAT program 4. találkozója. A harmadik találkozó Szentesen volt, és hol lesz a folytatás?

- A következő programunk Erdélyben, Nagybányán lesz, ahová már régi ismerősökhöz, partnerekhez megyünk.

 

 

 

A nagyobb felbontású képekért keresse fel a Szentesi Mozaik facebook oldalát és ne fejtse el az oldal LIKEolását!

 NEM KELL FACEBOOK regisztrációval rendelkeznie!!!

 

 

 

 

 

Szentes, 2014. 07. 23.

 

.