Hibásak a kiragasztott mobilparkoló rendszer matricái Szentesen!!!

 

 

 

Mondjuk egy kis költői túlzást tartalmaz a cikk címe, de így garantált, hogy sokan elolvassák. Eddig azért nem adtunk tájékoztatást a július 1-től Szentesen is bevezetésre kerülő mobilparkolásos rendszerről, mert hibát ill. hiányosságot fedeztünk fel a tájékoztató matricákon.

 

A fizetési mechanizmust végigkövetve a folyamatábrán hiányoztak az SMS START ill. SMS STOP telefonszámok. A szolgáltatónak is jeleztük a hibát és megtudtuk, hogy a központilag gyártott és kiküldött matricák hiányosak, de a rendszer hibátlanul működik, melyet az is bizonyít, hogy 10-15-en már az első napon ezen a rendszeren keresztül fizették parkolásukat.

 

 

 

Felvettük a kapcsolatot a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel (nem volt egyszerű, fél napunkba telt), és elismerték, hogy nem a megfelelő matricák kerültek Szentesre.

Megkértük, hogy küldjék el számunkra a megfelelő matricákat, hogy olvasóink pontos tájékoztatást kapjanak a bevezetett mobilparkolási fizetési rendszerről Szentesen, így azt kinagyíthatóan adjuk alább közre!

 

 Kinagyítható!

 

Lássuk a rendszer pontos leírását, mely a fenti matricákkal egyértelművé válik:

 

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. a jogszabályi kötelezés értelmében – (2011. évi CC törvény és annak végrehajtási rendelete 356/2012. (XII.12) Korm. rendelet) - valamennyi fizető parkolási övezeten köteles a nemzeti mobilfizetési rendszer működését biztosítani, és ennek megfelelően valamennyi parkolási üzemeltetővel szerződést kötött. Ezért Szentesen is lehet parkolójegyet mobil megoldással vásárolni.

Parkolójegy vásárlása történhet: mobillal SMS-ben, Telefonhívással, Mobil Applikációval. A parkolás indításához és leállításához a telefonszámokat és a mobil applikációk letöltéséhez szükséges QR kódot megtalálják a parkoló automatákon (mellékelt fényképen) és a www.nemzetimobilfizetes.hu honlapján.

Parkolási hívószámok:

+36     1989              (zónakód 6601 Szentes)

           1 9999 798 (parkolási zóna független hívószám)

           20 763           (zónakód 6601 Szentes)

           30 763           (zónakód 6601 Szentes)

           70 763           (zónakód 6601 Szentes)

           80 64 (ingyenes vonal) (zónakód 6601 Szentes)

 

Információs vonal + 36 1 989 0000 Nemzeti Mobilfizetési Zrt.

 

Parkolási folyamat 

  1. Parkoljon le!

  2.  parkolás indítás küldje rendszámát SMS-ben az SMS START (a matricán megtekinthető) számra  hívja fel a fenti számot, használja az APP-ot!

§  SMS Start módon indított első parkolás alkalommal a rendszámot SMS-ben el kell küldeni a parkoló automatán megadott hívószámra az alábbi formátumban +36 (vagy 06) 20 763 6601,  BGB-564 rendszámú személyautó esetén: bgb564

§  A parkolás ezután elindul.  

  1. Visszaigazolás, várja meg a parkolás visszaigazolását!

  2. Intézze az ügyeit.

  3. Parkolás leállítás. Küldje a STOP szót SMS-ben az SMS STOP  (a matricán megtekinthető) számra, hívja a fenti számot, használja az APP-ot.

 

Ingyenesen letölthető alkalmazások (APP) segítségével egyszerűbb a mobilparkolás! Ügyeljen arra, hogy a rendszámát helyesen adja meg. Tranzakciónként a parkolási díjon felül kényelmi és kommunikációs (SMS, hívás, mobil adatforgalmi) díjat is kell fizetni.

 

Szentes, 2014. 07. 03.

 

.