A mai naptól lehet jelentkezni a Szentesi Lecsófesztiválra!!!

 

Ebben az évben szeptember 5-6. között már a XIII. Szentesi Lecsófesztiválra várják mindazokat, akik szeretik a jó társaságot, no meg a gyomrukat.

 

Immáron 13. alkalommal rendezi meg a Szentesi Lecsófesztivált a HUNOR COOP ZRt. Szentesen. A nyár legnagyobb szentesi gasztronómiai rendezvényét 2014. szeptember 5-6. között rendezik a KÁLA Áruház környékén.

 

 

Számos újdonság várható, de erről később, inkább arról essen szó, hogy miért fontos, hogy a mai naptól lehet jelentkezni a Lecsófesztiválra. (Ha szeretne gyors infót a lecsófesztiválról, akkor lájkolja a https://www.facebook.com/lecsofesztival oldalt!)

 

Az egyik fontos változás, hogy az asztalokat (helyeket) a jelentkezés sorrendjében tudják biztosítani a szervezők. Így aki élvezni szeretné a gazdag programot, akkor még időben kell jelentkeznie a jó helyek reményében.

 

 

 

 

 

A videó nagy sebességű feltöltését a TNT-TvNetTel Kft. (www.tvnettel.hu) támogatja!

 

Fontos változás még, hogy módosul részben a fesztivál helyszíne is. Továbbra is több százan főzhetik a lecsót a Rákóczi Ferenc utcán, valamint a KÁLA áruház előtt, de a  Mecs Balogh utcán nem lesznek főzőhelyek kialakítva. Ennek ellenére mégis bővül a rendezvény, mert a Deák Ferenc utca lesz lezárva a rendezvény ideje alatt és ide kerül majdnem 100 asztal! Azért, hogy az ide kerülő csapatok se maradjanak programok nélkül, itt is lesz egy színpad kialakítva. És ezzel még nincs vége a bővülésnek!

A KÁLA Áruház mellett parkolóban gyermekszínpad lesz, így már három színpad és háromszor annyi fellépő szórakoztatja a kilátogatókat.

 

 

 

 

A videó nagy sebességű feltöltését a TNT-TvNetTel Kft. (www.tvnettel.hu) támogatja!

 

A lecsófesztiválra való jelentkezés ugyanannyi lesz mint az elmúlt évben, és ezért minden csapat kap (az első napi szalonna sütéshez): 1 kg kenyeret, 1 kg szalonnát, 2 fej hagymát, 1/2 zsák tűzifát és csak nyársakat kell hozni a csapatoknak!

 

 

 

A LECSÓFŐZŐ VERSENY-ben indulók kapnak 5 kg paprikát, 3 kg paradicsomot, 2 kg vöröshagymát, 1 kg kenyeret, 10 db műanyagtányért, 10 db műanyagkanalat, 1 db fém tüzelő helyet, 1 zsák tűzifát, 1 db szemeteszsákot és persze az asztalt két paddal. 

Amit a csapatoknak hozni kell: bogrács, bográcstartó állvány! A főzéshez ízlés szerint hozzávalókat (só, fűszerek, rizs, kolbász, titkos összetevők stb.).

Ezután már nincs más hátra, mint hogy jó étvággyal fogyasszák a lecsót és a megannyi programot!

 

 A plakát kinagyítható!

 

Szentes, 2014. 07. 17.

 

.