Jolán néni 90 éves! Isten éltesse!

 

 

 

Sokszor hallott mondás, hogy arról ismerszik meg egy ember, s arról ismerszik meg egy adott kor vagy adott társadalom, hogy hogyan bánik időseivel. A bölcs ember, a tisztességes és alázatos ember tudja, hogy időseink, bölcs öregjeink nélkül mi magunk sem lennénk: tőlük kaptuk az életet, tőlük kaptuk szellemi és kulturális javainkat, az ő kezük munkájából épült fel mindaz, amit mi a saját munkánkból építhetünk tovább.

 

 

Jolán néni aktívan süt, mely után a vendégek mind megnyalják az újjukat!

 

Lantos Istvánné Jolika nénit 90. születésnapja alkalmából a város nevében Szűcs Lajos alpolgármester köszöntötte Vecsei utcai otthonában 2014. július 7-én. Mikor be akarták mutatni alpolgármester úrnak Jolika nénit jött a meglepetés, mert a Kontaktánál együtt dolgoztak. Már meg is volt a közös téma.

A régi Kontaktás élet, az olajszag, a napi norma, melyet Jolika néni még ma is tud. "Igen csak kapkodni kellett, hogy óránként 2000 darab anyacsavart beigazítson a helyére az ember" - mondta kezeire pillantva.

A 9 órai reggeli is mosolyt csalt az arcra, mert akinek rossz volt a foga, az öt perccel tovább reggelizhetett! - derült a vendégség Jolika néni visszaemlékezésén, aki 1963-tól dolgozott a Kontaktánál, majd onnan ment nyugdíjba.

 

 

Szentes, 2014. 07. 07.

 

.