Csúcsfejlesztésű útburkolatot adtak át Szentesen

 

 

 

Magyarországon 12 óránként meghal egy ember az utakon. Ezt a tragikus számot csökkentheti a Generali a Biztonságért Alapítvány innovatív technológián alapuló csúszásgátló útburkolata, melyet Szirbik Imre, a település polgármesterének közreműködésével adtak át július 3-án.

 

 

 

A nagyobb felbontású képekért keresse fel a Szentesi Mozaik facebook oldalát és ne fejtse el az oldal LIKEolását!

 NEM KELL FACEBOOK regisztrációval rendelkeznie!!!

 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján 2012-ben négy halálos, tizenhat súlyos és harminc könnyű sérüléssel járó baleset történt Szentesen, amivel a település Szeged és Hódmezővásárhely után a harmadik helyet foglalja el a megyei baleseti statisztikákat tekintve.

 

 

 

A Generali a Biztonságért Alapítvány támogatásával a helyiek ezentúl a városi könyvtár közelében közlekedhetnek biztonságosabb körülmények között. A csúszós útfelületen a féktávolság a sokszorosára nőhet, ami különösen a kereszteződésekben, gyalogosátkelők megközelítésnél és az éles kanyarokban veszélyes.

 

 

 

A magyar találmányú LIVING ROAD útfelület vészfékezés esetén akár 50%- kal csökkenti a féktávolságot felületi érdessége miatt, színskálájának köszönhetően pedig 70%-kal jobban észlelhető a bevont útszakasz.

 

 

 

„Az útburkolatot olyan helyszínekre telepítjük, ahol a helyi statisztikák alapján a legnagyobb a balesetveszély. Bízunk benne, hogy kezdeményezésünkkel hozzájárulhatunk a helyi lakosok biztonságához, es sikerül felhívnunk a figyelmüket a szabályos, körültekintő közlekedés fontosságára"— nyilatkozta Román István, a Generali Biztosító régióigazgatja.

 

 

 

„Szentesen mindent megteszünk a helyi közlekedés fejlesztéséért, mivel kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a lakosság a lehető legmodernebb es legbiztonságosabb körülmények között utazhasson a városon belül. Ezért is üdvözöltük a Generali Biztonságért Alapítvány egyedülálló kezdeményezését, mely egy fontos lépés volt e városi közlekedés modernizációjában és biztonságosabbá tételében. A felújított útszakaszon, reméljük, mostantól nagyobb biztonságban tudhatjuk majd a közlekedőket - tette hozzá Szirbik Imre, Szentes polgármestere.

 

 

 

(Háttér-információ a technológiáról: néhány mm vastagságban levegőn keményedő, műanyag alapú kötőanyag-réteg, melyben szemcsés aluminium-oxid töltelékanyag van A LivingRoad felületre a gyártó 3 év garanciát vállal, de a burkolat 5-10 évig kifogástalan állapotban használható! )

 

Az ünnepség végén a Román István és Szirbik Imre közösen kísért át egy óvodai csoportot, akik már az új útburkolatnak a védelmében kelhettek át a gyalogátkelőn!

 

További képek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2014. 07. 03.

 

.