A vártnak megfelelően alakul a nézőszám a Szentesi Moziban

Erről ír a Szentesi Élet!

 

 

 

Az ügyvezető szerint a vártnak megfelelően alakul a nézőszám az Őze Lajos Szentesi Moziban. Szinte minden típusú filmre van kereslet, a vezető bízik benne, hogy megtérül a beruházás. Várhatóan a nyár végén ismét moziünnep várja a filmek kedvelőit.

 

   

 

Leállt a kenyérgabona betakarítása a leesett nagy mennyiségű eső következtében. A szakemberek a még le nem vágott búza minőségromlására számítanak. Az alacsony termés, a gyenge minőség és a kedvezőtlen átvételi árak miatt veszteséges lehet idén a gabona ágazat.

 

A vásárhelyi születésű Bíró Károly az állami pénzverőben tanulta ötvösmesterségét. Eredetileg ezüstművesként végzett, de hamar átpártolt az aranyművesség szakterületéhez. Szakmai gyakorlatának letöltése után Szegedre került, ahol megismerte ékszerész feleségét, és 1988-ban megnyitották szentesi üzletüket.

 

Több mint hatvan kutyával és két szamárral vette körbe magát Frei Henrik József a Berki úton lévő tanyáján, de már csak végszükségben fogad be újabb ebet. A három hónappal ezelőtt elhunyt Kovács Kálmánra könnyek között emlékezett Frei. Felületes ismeretségből szövődött egy minden ügyes-bajos dolgaikat kibeszélő baráti kapcsolat.

 

Veretlenül nyerte meg a megyei bajnokságot a Szentesi Kinizsi serdülő csapata. Gulyás Zoltán vezetőedző szerint a siker receptje egyszerű: ezek a srácok imádják a futballt, edzenek és közösséget alkotnak. A következő szezonban ők akár az öt évvel idősebbek ellen is futballozhatnak.

 

Részletek a Szentesi Élet július 18-án, pénteken megjelenő számában.

 

Szentes, 2014. 07. 18.

 

.