Webáruházakat vert át egy szentesi férfi

 

Mobiltelefonokat és televíziókat rendelt interneten egy férfi Szentesen. A vételárak megfizetéséről hamis igazolásokat küldött a futárnak.

Egy fővárosi cég fordult a Szentesi Rendőrkapitánysághoz 2014. február 26-án. A feljelentésük szerint egy szentesi férfi több alkalommal interneten rendelt tőlük mobiltelefonokat. A futár az iPhone-okat leszállította, azonban a vételárat nem kérte el, ugyanis valaki a sértett üzlet nevében arról tájékoztatta e-mailben, hogy azt banki átutalással már rendezték.

A szentesi nyomozók másnap egy újabb csomag átvétele közben tetten értek egy 22 éves helybeli fiatalembert. R. Tamás kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett. A férfi különböző webáruházakból összesen 12 iPhone-t és 3 televízió készüléket rendelt. Minden esetben hamis okiratokat küldött a futárnak arról a szállítók nevében, hogy a vételárat banki átutalás útján már megkapták.

A szentesi rendőrök elfogták F. Istvánt is. A 42 éves férfi több alkalommal vette át a csomagokat R. Tamás nevében úgy, hogy valótlanul a gyanúsított nevét írta a szállítólevelekre.

A Szentesi Rendőrkapitányság a csalás bűntette és más bűncselekmény miatt folytatott nyomozást befejezte. A két gyanúsított 2014. március 27-én gyorsított eljárás keretében áll bíróság elé.

 

Szentes, 2014. 03. 26.

 

 

.