Miről olvashat a Szentesi Életben

Megállási tilalmat szeretne az Arany János utcán a Tisza Volán Zrt.

 

Az Alföldvíz Zrt. látja el több mint 100 településen, így Szentesen is a víziközmű-hálózatok üzemeltetését január elsejétől, változatlan díjakkal. Az új szolgáltató az első vízdíjszámlát február végén, március elején küldi meg a lakosoknak. A helyi ügyfélszolgálati iroda várhatóan március elején nyílik.

 

Oxigénhiány miatt pusztult el 26 mázsa hal, de még most sem tudják megmondani mitől alakult ki a kedvezőtlen életkörülmény a vízben. Kalamusz Endre elnök még nem tudott számokat mondani az elszenvedett kár mértékéről, a halfajok szerinti árat és a megsemmisítés költségét még nem véglegesítették. A héten illegális szennyvízbevezetésre utaló nyomokat fedeztek fel, az ügyben bejelentést tettek a környezetvédelmi hatóság felé.

 

Megállási tilalmat szeretne az Arany János utcán a helyi járatok zavartalan közlekedése érdekében a Tisza Volán Zrt. A hónap elején életbe lépett menetrend szerint a kórház érintésével közlekedő járatok útvonala megváltozott.

 

A legtöbben rendelkezünk olyan ismerősökkel, akik külföldön próbáltak szerencsét több-kevesebb időre. Ennek legfőbb oka a jobb megélhetés utáni vágy, fő alappillére pedig a nyelvtudás és nem kevés bátorság, hogy nekivágjanak az ismeretlennek. Lapunknak két szentesi fiatal, Délczegh Adrienn és Debreczeni-Kiss Ferenc beszélt döntéséről.

 

A kreatív süteményhez csak egy kézzel faragott mintázó sodrófa kell. Egy helybeli pár kezei közül két éve kerülnek ki a szebbnél-szebb mintázóhengerek, a motívumok pedig egyre változatosabbak. Gere Sándor és Barabás Anikó faragott szentesi sodrófája eljutott már több európai országba, sőt Marokkóba is.

 

 

Szentes, 2014. 02. 06.

 

 

.