IRODALMI ÉLETRAJZOK SOROZAT

 

 

 

2013 őszén a Szentesi Művelődési Központ új előadássorozatot indított Irodalmi életrajzok címmel. Csütörtök esténként az Ifjúsági Ház klubtermében találkoznak az irodalom szeretők és Poszler György tanár úr egy-egy kötetlen hangulatú előadásra, beszélgetésre.

 

 

 

Az előadásokon magyar irodalom meghatározó alakjaival és világirodalmi nagyságok életével, munkásságával ismerkednek az érdeklődők. Az életrajz minden esetben történelmi korrajzzal és világirodalmi kitekintéssel egészül ki. Sosem maradnak el az érdekes anekdoták, életrajzi különlegességek és a művészi alkotások emberi hátterei.

Poszler tanár úr magával ragadó előadásmódja és a kötetlen hangulat 30-50 főnyi közönséget vonz hétről hétre. Nagy öröm, hogy a felnőtt közönséghez egyre nagyobb számban csatlakoznak középiskolás érdeklődők, érettségire készülő diákok is.

 

 

 

Az eddigi alkalmakon Ernest Hemingway, Thomas Mann, Herczeg Ferenc, Zrínyi Miklós, Mikszáth Kálmán, Jókai Mór, Csokonai Vitéz Mihály, József Attila, Ady Endre, Petőfi Sándor életrajzával foglalkoztak. Az előadások után minden alkalommal lehetőség van beszélgetésre, eszmecserére az előadó és a hallgatók részvételével.

Következő alkalommal, február 13-án 19 órától Arany János életéről és műveiről hallhatnak és beszélgethetnek az érdeklődők.

 

Szentes, 2014. 02. 11.

 

.