FUVOLA-HÁRFA

 

E két csodálatos hangszer már önmagában is csalogató lehet a klasszikus zenét kedvelők számára, de Szentesen most egy koncerten hallhatjuk őket, elismert előadóművészek megszólaltatásában. 2014. február 27-én csütörtökön Bálint János és Sipkay Deborah közös koncertjére várjuk szeretettel az érdeklődőket a Hangversenyközpontba.

 

Sipkay Deborah a Nemzeti Filharmonikusok hárfaművésze, s immár 20 éve ad közös koncerteket Bálint Jánossal, aki Hódmezővásárhelyen született 1961-ben. A 2008-ban Liszt Ferenc–díjjal kitüntetett művész jelenleg a Szegedi Egyetem Zeneművészeti karának tanára. A műsor is minden igényt kielégítőnek ígérkezik, hisz hallhatunk rövid kora barokk tételeket, majd J. S. Bach műveiből ízelítőt. Ezt követik népszerű Debussy és Chopin zongorakeringők átiratai.

 

Az akusztikailag tökéletes összhangban megszólaló két hangszer közös muzsikálása után, egy-egy szóló darabbal is kedveskednek a művészek, a remélhetően nagy számú közönségnek. Igazi ritkaságnak, és nagyszerű élménynek ígérkezik a koncert zárásaként elhangzó nagyobb lélegzetű Ravi Shankar mű, Hajnali varázslat címmel. Egy indiai „Raga” témára írt – tulajdonképpen – improvizáció, mely 13 percen keresztül egy egyre gyorsuló variáció, különleges színekkel, csúszásokkal tarkítva. Biztos vagyok benne, hogy a közönséget magával ragadja és elvarázsolja Sipkay Deborah és Bálint János hárfa-fuvola koncertje.

Hallgassuk együtt a ZENE-VILÁG- ZENE következő koncertjét!

 

Kocsis Györgyi

 

 

Szentes, 2014. 02. 11.

 

 

 

 

 

 

.