Miről olvashat a Szentesi Élet legújabb számában?

Czakó Tamás a Bugyi István-kórház 2013 szeptemberében elhunyt sebész főorvosa kapta a Bugyi István Emlékérmet.

 

  • Czakó Tamás a Bugyi István-kórház 2013 szeptemberében elhunyt sebész főorvosa kapta a Bugyi István Emlékérmet. Az elismerést felesége, Czétényi Zsuzsanna vette át a megyeházán a kórház ünnepi ülésén. Felesége szerint túl jó ember volt erre a világra, az anyagi dolgok egyáltalán nem érdekelték.

  • Gyökereit kutatva érkezett városunkba egy szentesi kötődésű, Argentínában élő művésznő, Carolin Mitchell. Az egykori vármegyei főispán, Bonczos Miklós dédunokájának útját egy dokumentumfilmes stáb is végigkíséri. A dokumentumfilm több jelenetét is városunkban rögzítették a múlt héten.

  • Európa sok országában kicsi, alig észrevehető botlatókövek emlékeztetnek a történelem egyik vészkorszakára, a náci deportálásokra, mely Magyarországon éppen 70 évvel ezelőtt történt. Szentesen is található egy feliratos kis macskakő a Havas-ház előtt, a második világháborúban elhurcolt Havas József emlékére, aki a korábban itt működött patika tulajdonosa volt.

  • Elkészült a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány kisfilmje, melyben Seres Antal mellett Szekeres Adrien és Mező Misi szólítják meg az embereket, hogy személyi jövedelemadójuk 1 százalékával segítsék a zeneterápiás tevékenységet.

  • Sokkal több vendég volt a megszokottnál a termál gyógyfürdőben február 7-én. A törzsközönség mellett sok új vagy a fürdőbe csak ritkán járó vendég töltötte meg a medencéket és a büfét. A fürdő partit kísérleti jelleggel rendezték meg, nem titkolva ezzel a fürdő népszerűsítését.

Részletek a Szentesi Élet február 14-én, pénteken megjelenő számában.

 

 

Szentes, 2014. 02. 13.

 

 

.