In memoriam Dr. Czakó Tamás

 

Mélyen megrendített mindannyiunkat a szomorú hír, hogy 64. életévében Dr. Czakó Tamás, a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház sebész főorvosa elhunyt.

A mindenki által ismert és elismert sebész Hódmezővásárhelyen született, s az orvosi egyetem elvégzése után rögtön, 1976. október 1-jén egyetlen munkahelyén, a szentesi kórházban kezdte meg gyógyító munkáját, ahol haláláig szakorvosi feladatokat látott el.

 

 

Dr. Czakó Tamás 1980-ban tette le sebészi szakvizsgáját. Tevékenysége, feladatellátása, szakmai tudása eredményeként 1991-ben léptették elő adjunktussá, majd 1993-ban főorvossá. 2001-ben kiváló orvos elismeréssel tüntették ki Szentesen, majd a nemzeti erőforrás miniszter díszoklevelét vehette át 2011-ben, Budapesten több évtizeden át végzett kimagasló, példaértékű tevékenységéért, életműve elismeréseként. Dr. Czakó Tamás szintén 2011-ben nyugdíjba vonult, de a gyógyító munkát továbbra is folytatta. Betegek ezreit látta el azóta is a járóbetegellátásban, a kórház rendelőintézetének sebészeti szakrendelésén, illetve szükség esetén a sebészeti osztály ügyeleti, készenléti ellátásába is besegített. Munkáját mindig lelkiismeretesen, kiemelkedően végezte, a betegek mindig bizalommal fordultak hozzá. A mindennapi feladatellátás mellett rendszeresen figyelemmel kísérte a szakmacsoport új irányvonalait a nagy munkabírású, munkájára mindig igényes főorvos. Személyével a betegekkel kedves, szakmájában maximalista orvost veszített el a szentesi kórház. Egy olyan főorvost, aki a rezidensek, orvostanhallgatók képzése által aktívan részt vett a szakorvos utánpótlásban is.

 

Főorvos Úr nyugodj békében!

 

                                                                              Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház

 

Szentes, 2013. 09. 17.

 

 

.