Továbbra is tiltakoznak az egyirányúsítás ellen!

A mentők kinek az oldalán állnak? Megérkezett a hivatalos álláspont!

A lakossági sajtótájékoztató teljes videó anyaga csak a Mozaikon tekinthető meg!

 

 

 

2013. augusztus 6-án sajtótájékoztató keretében nyomatékosították álláspontjukat a Tóth József utcai lakók, hogy az utcában tervezett egyirányúsítás ellen, valamint az utcakép átalakítása ellen tiltakoznak.

 

 

Halmai István a körzet képviselője elmondta, hogy a sajtótájékoztató célja "az ügy melegen tartása", hogy nem akarják az itt lakók, hogy megváltozzon az utcájuk.

Somodi József az "ágya végébe" helyezett buszmegálló ellen tiltakozik, valamint annak a kivitelezése ellen. Szavaival mondva "takarítsák el onnan úgy, ahogy van"! Humoros beszólása is a tervezők felé, amely szerint "aki ezt tervezte, annyit ért hozzá, mint sünkutya a cimbalomhoz"!

 

 

 

Keller Jánosné a művészeti iskolájába járó fiatalokat félti, valamint a megnövekedő forgalom miatt is aláírásgyűjtésbe kezdett. Ennek eredménye az a közel 200 aláírás, melyek között nem csak utcai lakosok is vannak, valamint elmondása szerint a mentőállomáson dolgozó 24 fő is aláírta azt.

 

 

 

Itt azért meg kell állni, mert időközben megérkezett az Országos Mentőszolgálat Dél-Alföldi Regionális Mentőszervezetének orvosigazgatója által aláírt a szentesi mentőállomás vezetőjével egyeztetett hivatalos álláspont, mely szerint a forgalmi rend változása számukra nem okoz majd súlyos időveszteséget, mivel a helyszín megkülönböztető jelzés használata esetén gyorsan elérhető.

 

Szóval tovább folytatódik a Tóth József utca kálváriája. A lakosok nem tudjuk, hogy értesülte-e arról, hogy a buszforgalommal kapcsolatosan is történtek változások, melyet már közöltünk, így az utcába csak helyi járatos kis méretű buszok fognak járni, a távolsági buszoktól mentesül az utca.

 

Szentes, 2013. 08. 07.

 

.