SZENTESI VK - GYÁSZKÖZLEMÉNY

Tisztelt Sportolók, Szurkolók, Támogatók, Barátaink!

 

Elhunyt Sipos Edit a szentesi vízilabdasport egyik legeredményesebb sportolója.

Csendes napok következnek a Szentesi Vízilabda Klubban. Hiába kezdődtek el a nyári edzések, hiába száll a labda kézről kézre, a síp csendesebb, gyászolunk mindannyian.

 

 

Fájdalommal gondolunk az egyesület valaha élt legjobb játékosai közül Editre, aki békében, csendben távozott közülünk, mint ahogy aktív játékosként is a szerénység, barátságos, közvetlen magatartás jellemezte.

 

A világklasszis szentesi centert Szremkó Krisztát a szintén világklasszis szentesi Sipos Edit (kék) fogta!

 

Az eredményei, sportpályafutása a legnagyobb magyar vízilabdások közé emeli. A szülővárosában, Szentesen elért BEK győzelemmel, a világbajnoki címmel és a többi nagy sikerrel a szentesi és a magyar vízilabdasport történelmének meghatározó személyiségévé vált.

 

 

 

Nekünk, szentesi vízilabdásoknak mégis és mindezek mellett is, Sipos Edit elsősorban a kedves, mosolygós ember marad mindörökké, aki a vízben az utolsó gólig, az életben az utolsó pillanatig harcolt.

Sokan feladják, amikor megtudják a bajt, hiszen emberek vagyunk erősek és gyengék. Kevesen vannak, akik bátrak maradnak és csak alig néhányan, akik az erőből, amire annyira szükségük lenne még másoknak is adnak.

Edit kivételes nagysága ebben mutatkozott meg.

 

Álló sor, balról jobbra: Sóti Lajos (technikai vezető), Szremkó Krisztina, Kovács Georgina, Molnár Anett, Mészáros Judit, Brezovai Dorottya, Sipos Edit, Tóth Andrea, Kisteleki Dóra, Huszka Zsuzsa, Kozák László (vezetőedző).

Ülő sor, balról jobbra: Döme Nóra, Hegedűs Renáta, Hevesi Anita, Fejes Szilvia, Dalmády Szandra, Pengő Brigitta,
Dalmády Petra, Szabó Xénia.

 

Balról jobbra: Sóti Lajos (szakosztályvezető), Brezovai Dorottya, Dunderski Aleksandra, Hevesi Anita, Dalmády Petra,
Tóth Andrea, Dijana Berak, Molnár Anett, Szremkó Krisztina, Szabó Xénia, Huszka Zsuzsanna, Pengő Brigitta,
Dalmády Szandra, Rozgonyi Melinda,
Sipos Edit, Döme Nóra, Kocsis István (edző)

 

Az erejét, az energiáját nem kímélve tanított, segített, mosolyt adott, ha kellett buzdított. Azok a gyerekek, akiket megtanított úszni, az egész életük során magukban hordozzák a tudását, a jóságát, és a szeretetét, amelyet még betegen is, az utolsó pillanatig megőrzött és átadott.

 

 

 

Így marad velünk Edit örökre, így él bennünk tovább a tanítványaiban, a csapattársaiban, a szurkolókban, a Szentesi Vízilabda Klub valamennyi tagjában.

Sipos Edit példaképpé vált. Életművével jobbá, többé tett bennünket. Emléke, mosolya velünk marad mindig, kegyelettel és tisztelettel emlékezünk rá.

Magyar József

a Szentesi Vízilabda Klub elnöke

 

 

 

 

 

Szentes, 2013. 08. 15.

 

 

.