A Magyar Paprika Napja Szentesen

 

 

 

A TÉSZ-ÉSZ Nonprofit Kft. a FRUITVEB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezettel és a Délalföldi Kertészek Szövetkezetével (DélKerTÉSZ) közösen immáron második alkalommal szervezett szakmai konferenciát és bemutatót „A MAGYAR PAPRIKA NAPJA” címmel 2013. augusztus 30-31-én Szentesen.

 

 

 

Az első szakmai nap délelőtti előadásai során a résztvevők többek között betekintést kaphattak a magyar paprikatermesztés aktuális helyzetébe, fejlesztési lehetőségeibe, valamint a szentesi paprikatermesztési régió történelmébe.

 

 

 

A szakmai nap délutáni részében két szekcióban folytatódtak az előadások. A „Talajnélküli paprikatermesztés” szekcióban az izolált termesztésre történő átállás technológiai követelményei, az öntözéstechnikai eszközök, valamint a tápanyag-utánpótlás aktuális kérdései kerültek bemutatásra. A „Biológiai növényvédelem” szekcióban kiemelten a szabadföldi paprikatermesztés integrált növényvédelméről, a biológiai termesztés lehetőségeiről, valamint a hajtatott paprika integrált növényvédelméről volt szó.

 

 

 

A szakmai rendezvény második napján az érdeklődők több helyszínen innovatív technológiai kísérleteket (tápanyag, növényvédelem, közeghasználat, új fajták), valamint a DélKerTÉSZ áruvá készítési technológiáját tekinthették meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2013. 08. 30.

 

.