Inkubátorra gyűjt Toncsi!

Rendkívüli kerékpártúrán egy szentesi fiatalember!

Baranyai Antal Gábor túl a 10 000 km-en

 

 

 

A szentesi Baranyi Antal Gábor nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy több mint 13 000 km-t tegyen meg kb. fél év alatt, azért, hogy adományokat gyűjtsön a Csongrád megyei Dr. Bugyi István Kórház Csecsemő- és Gyermekosztálya számára, amelyből aztán egy inkubátort tudjanak vásárolni.

 

 

 

Toncsi 2013. május 1-én indult Szentesről, ezt Szlovákia, Lengyelország, Litvánia, Lettország, Észtország követte, majd Finnországot járta be, ami után Norvégia, az Északi sarkkör, Svédország, Dánia, a Freöer szigetek, Izland következett. Ezután Dánia – Németország – Csehország – Ausztria – Szlovénia a hazatérés útvonala.

 

 

 

Jótékony kerekezőnk néhány napja érte el a 10 000 km-et, Izlandon. Arról, hogy miért vállalkozott az embert próbáló túrára a következőket árulta el:

„Szeretnék segíteni. Ez az ok, amiért elindultam. Remélem, hogy a fél éves adománygyűjtő túra eredményeképpen a kórház meg tudja vásárolni az inkubátort. Az út alatt elmondom az embereknek, hogy mire gyűjtök, van nálam 1000 db névjegykártya, azon is megtalálható minden információ. Remélem, hogy akik itthon olvasnak rólam és kezdeményezésemről, ők is támogatják az ügyünket” - mondta Toncsi.

 

 

 

A távoli tájon szerzett élményeit naponta teszi közzé a világhálón. Leírja, hogy a kerékpározás komoly feladat, mert tapasztalatai szerint a sziget északi részén nincs 12 százalékosnál kisebb emelkedő. A hideg és a szél is feladja a leckét, akadt olyan nap, amikor az oldalirányú széllökés kétszer is lesodorta az útról, de ekkor is az inkubátor és a segíteni akarás lebegett a szeme előtt.

 

 

 

A kerékpáros útjáról és céljáról a haladastitka.hu weboldalon nap, mint nap új információt olvashatnak.

 

 

 

Ha Ön is bízik Toncsi sikerében ossza meg ezt a cikket, és ha teheti adományozzon a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Csecsemő - és Gyermekosztályának az alábbi bankszámlaszámon:

80600017-10028478

 

 

Szentes, 2013. 08. 21.

 

 

.