Ne higgyen a zuhanyhíradónak!

Nincs elmérve az új medence!

 

 

 

Szép ütemben halad a strandon az új 50 méteres medence építése. Nap, mint nap kíváncsiskodó arcok emelkednek a mobillelátó segítségével a kerítés fölé, hogy lássák, hol tart, hogy halad és hogyan épül Szentes új medencéje.

 

Több helyről is megkerestek minket, hogy mi igaz abból, hogy 41 cm-el rövidebb lett a medence, mint 50 méter. Erre józan paraszti ésszel is választ tudunk adni, hogy akkor minek építenék tovább, ha nem méretes a medence, de hivatalos megerősítést kértünk, hogy tényleg "kacsa" úszik az épülő medence képzeletbeli vizében.

 

Szűcs Lajos alpolgármester megkeresésünkre már hivatalos álláspontot tudott mondani, mert ő is hallotta ezt a hírt, így azonnali kivizsgálást kért az ügyben.

 

A rémhírekkel ellentétben a medence elkészült vasbeton falai teljes mértékben kielégítik a nemzetközi előírásokat.

A kizsaluzást követően rögtön ellenőrizték mind a hossz, mind pedig a keresztirányú méréseket lézeres távmérővel, illetve mérőszalaggal is. A mért eredményeket még augusztus 12-én az építési naplóban is rögzítették.

Mind a két irányban megvan az a plusz 8-9 cm-es többlet, ami kell az esetleges felületkiegyenlítéshez, szigeteléshez, ragasztóanyaghoz, a burkoláshoz és a beütő panelekhez, így az elkészülő medencében akár világ-, vagy akár olimpiai versenyt is lehetne rendezni (persze az egyéb infrastrukturális adottságok – pl. nézőférőhely, öltöző számok ezt nem teszik lehetővé).

A medence fenéklemezének lejtését is ellenőrizték, az is terv szerint készült. Az kivitelező mérésén túlmenően a Vállalkozónak a geodétájával is bemérették a medencét, nemcsak hosszában és szélességében, hanem átlós irányban is, mert így a derékszöget is ellenőrizni lehetett, és az eddig elkészült vasbetonmunka tökéletesen megfelel az előírásoknak.

Ebből mindenki számára kiderül, hogy a pletyka csak pletyka szinten marad, ne csináljunk belőle hírt!

 

Szentes, 2013. 08. 29.

 

.