Vivi, Máté és Gábor
Európa legjobb kötélugrói között

 

 

 

2013. július 31-én érkeztek haza a dániai kötélugró Európa bajnokságról a Kiss Bálint Kötélugró Klub versenyzői, nem kis eredménnyel.

 

 

 

A kötélugró Európa Bajnokságon vegyes párosban Varga Máté és Vass Vivi ezüstérmet szereztek a 12-14 éves korosztályban, míg edzőjük Molnár Gábor a felnőttek között 3 perces zenés gyakorlattal szintén a dobogó második fokára állhatott. Ezen felül Vivi még egy egyéni harmadik helyezéssel vívott ki nem csak magának hanem klubjának elismerést.

 

 

 

Szerda reggel nagy készülődés volt a Kiss Bálint Református Általános Iskola tornatermében, ugyanis meglepetés partival várták a EB helyezetteket, akik úgy tudták, hogy fotózásra kell érkezniük, csakhogy ünnepségre toppantak be.

 

 

 

Máté nyitotta ki a tornaterem ajtaját, majd az első vakuvillantásakor gyorsan visszavonulót fújt meglepetésében, de már nem volt vissza, csak előre. Vastapssal fogadták a klubtársak a három versenyzőt, akik részletes eredmény és élménybeszámolót tartottak.

 

 

 

Megtudtuk, hogy amint kiderült, hogy indulhatnak az EB-n intenzív edzésbe kezdtek. Több mint 100 óra végigugrálása után már csak a versenyen kellett bizonyítaniuk. Az eredményekből kiderül, hogy mind az sikerült, amit elterveztek.

 

 

 

Egy kis adalékot is hallhattunk Molnár Gábortól, aki elmondta, hogy Európában a belgák olyan erős kötélugró nemzet, hogy 6000 igazolt versenyző közül válogatták ki azokat, akik elindultak a részükről. Szóval ennek tudatában nem volt könnyű sikert elérni, de a nemzetek összefogásával (minden nemzet versenyzői a rivalizálást félre téve közösen szurkoltak egymásnak csak ne belga nyerjen) hibátlan gyakorlatokat láthattunk.

 

 

 

 

 

Szentes, 2013. 07. 31.

 

.