Tücsöktalálkozó  a Csere-bere vásáron

 

Kedves Kicsi és Nagy Tücskök!

A következő meghívásunk a Csere-bere vásárra szól ahol 16.00-tól játszik a Tücsök zenekar, valamint arra buzdítunk minden kedves szülőt és kisgyereket, hogy megunt holmiját, játékait, könyveit, lemezeit…stb. hozza ki és csere-berélje kedvére!

 

Csányiné dr. Bakró-Nagy Vera aljegyző asszony gondolatait szeretnénk tolmácsolni minden Tücsök klub tagnak:

Szeretnénk, ha egy ragyogó tavaszi napon, legközelebb 2013. április 13-án 1 és 5 óra között, kijönnének a Kossuth térre gyerekestől, a kedves anyóssal és a szomszéddal együtt, hallgatnának remek térzenét a Zenebarátok Egyesületétől, a Tücsök Zenekartól, a Fly együttestől és a Pengető Citerazenekartól. Innának sört vagy málnaszörpöt, elcserélnék az ötödik asztali satujukat alig használt amerikánerre és jót beszélgetnének.

 

Felkértük kézműveseinket, a festőket, a foltvarrókat, a hímzőket is, hozzák ki alkotásaikat. Lehet hozni magokat, cserélhetünk hölgyestike magot padlizsánmagra, két szobapáfrány ér egy fikuszt; kérhetünk tanácsot, hogyan teleltessük a muskátlit a panelban.(Sajnos, szerintem sehogy!) Hozatunk ki székeket, hogy érettebb csereberélőink le tudjanak ülni.

 

Találkozhatunk régi ismerősökkel, szomszédokkal, lehet egy kicsit pletykálni is:”Mariskám, de szép, derék asszony lettél!” (Ez Csongrádon azt jelenti: Úristen, ez megint hízott vagy 10 kilót!) Mivel miénk itt a tér, szabadon engedhetők a kisgyerekek, kis unokák, hiszen messze a kocsiút; firkálhatnak krétával az aszfaltra, ki lehet próbálni az újonnan cserélt görkorcsolyát is. Megfigyelhetjük, hogy gyerekünk milyen üzletember, üzletasszony lesz: Három Gagarinos bélyeg jár egy Bill Gatesért, de legalább öt Yoda mestert adnak egy bikinis Shakiráért.

Azt szeretnénk, ha a Kossuth tér néha agóraként működne, a lakosság pedig jó hangulatban töltene együtt egy kis időt! Hogy még jobb kedvünk legyen, meglepetésként palacsintakóstolót is rendezünk! Kérem, jöjjenek, gyertek! Mindenkinek szabad egy kicsit álmodozni, játszani, jobbnál jobb üzleteket kötni!

 

Találkozzunk 2013. április 13-án 13.00 órától a szökőkútnál!

 

Szentes, 2013. 04. 12.
 

 

.