Ha sokat olvasol, nyerhet Szentesi Könyvtár!

Olvass el egy könyvet, hogy Szentes legyen
a Dél-Alföld legtöbbet olvasó települése

 

 

 

2013. februártól júliusig három megyén átívelő olvasás-népszerűsítő programsorozat keretében keresik a Dél-Alföld legtöbbet olvasó települését. Már egyetlen könyv elolvasásával hozzásegítheted Szentest a győzelemhez. Válassz az ajánlott könyvek listájából és válaszolj a kérdésekre!

Játssz, hogy kedvenc könyvtárad sok-sok új könyvvel tölthesse meg polcait! Olvass, hogy még többet olvashass!

 

 

A nemes vetélkedést a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárral és a Békés Megyei Könyvtárral közösen indította el. A versenyben a három megye (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád) településeinek könyvtárai, valamint olvasóik vehetnek részt. Az a település lesz a nyertes, vagyis a Dél-Alföld legtöbbet olvasó települése, amelynek lakói (1 lakosra számítva) a legtöbb könyvet olvassák el a közel 200 könyvet tartalmazó listáról a vetélkedő időtartama alatt, vagyis 2013. februárjától július végéig.

A játékban résztvevő települések minden elolvasott könyv után 1 pontot kapnak. (A könyv elolvasását az ellenőrző teszt helyes kitöltése igazolja.) Az összesített pontszám a települések lélekszámának arányában kerül kiszámításra.

A három megyére kiterjedő játék nyertes településének könyvtára 150.000,- Ft értékű könyvvásárlási utalványt kap jutalmul.

 

Szentes, 2013. 04. 21.

 

.