A Kalandpark komplett alaprajzát megszereztük!

Indul a Kurca-Part Kalandpark beruházás Szentesen

 

 

 

Több éves előkészületet követően idén elindul a Kurca-part Kalanpark elnevezésű beruházás Szentesen, a Széchenyi Liget mögötti parkerdő területén. A projekt teljes költsége közel 400 millió forint, amely összeg 49%-át pályázati forrásból, 51%-át pedig önerőből fedezi a beruházó L-Direct Kft.

 

 

 

 

Szentes turisztikai vonzereje jelentősen javulhat a 2013. évtől - mondta Szűcs Lajos alpolgármester - hiszen idén elindul a Kurca-part Kalanpark beruházás. A tervezett kalandpark országos szinten is kiemelkedő lehet, hiszen az 50 akadályos kötélpályái mellett számos érdekesség is megtalálható lesz.

 

 

 

Ilyen lesz többek között a profik részére kialakított akadálypálya, a látványos függőhíd, és a több pályás tiroli kötélcsúszda is. Az L-Direct Kft. ügyvezetője, Bertók Róbert elmondta, hogy a park tervezésekor minden korosztály kiszolgálását szem előtt tartották. A bátrabbaknak, és az izgalmasabb kalandokat kedvelőknek kerül kialakításra a paint ball és air soft pálya, valamint a 15 méter magas óriáshinta. A rendezvénysátor szomszédságában kapott helyet a rodeó bika, és jó pár gyerekeknek szánt élményelem is. Többek között a V-fly gumiköteles ugráló asztal, a 4 pályás trambulin, illetve a legkisebbeknek szánt Gyermek Kalandterep is.

 

 

Akik a visszafogottabb szórakozás hívei, azok számára is tartogat meglepetést a kalandpark, a ritkaságnak és újdonságnak számító Disc Golf játékkal. Ez a sport a golf és a frizbi játék szabályait ötvözi. Nem kérdés, hogy az egyik legnagyobb érdeklődésre tarthat majd számot az országban egyedülálló kétszemélyes héliumos ballon, amellyel a bátrabbak 80 méter magasságig szállhatnak majd fel, és vehetik szemügyre madártávlatból Szentest.

 

 

 

 

 

A beruházó szerint a nyitás a nyár második felére tehető amennyiben az időjárási viszonyok engedik a munkálatok ütemszerű elvégzését. A kalandpark előreláthatólag nyári kalandtáboroknak, és más kísérő események is teret ad a közeljövőben.

 

 Kinagyítható!

 Kinagyítható!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2013. 04. 26.

 

.