Milyen lesz az új kalandpark?

 

 

Szentesen épül az ország legkomplexebb kalandparkja - tudtuk meg a Bertók Róbert projektgazdától az L-Direct Kft. ügyvezetőjétől.

 

 

Idén nyáron nyitja meg a kapuit minden érdeklődő számára. A park Szentesen, egy 26 hektáros, gyönyörű zöld övezetben fekszik. Már gőzerővel dolgoznak a gépek és látható ahogy napról-napra alakul, épül. Jelen pillanatban a parkoló kialakítása folyik a tereprendezés mellett.

A Kurca-part Kalandparkban számtalan szórakoztató élményelemmel várják majd a kedves vendégeket, már 2 éves kortól is.

 

 

A park úgy lesz kialakítva, hogy már a legkisebbeknek is egész napos szórakozást tudjon nyújtani, de természetesen gondolnak a nagyobbakra, sőt a velük érkező szülők szórakoztatásáról is.

A biztonsági eszközök és kiegészítők pedig a legmagasabb biztonsági elvárásoknak fognak megfelelni. Az élményelemek nagy része izgalmas kalandokat ígér, az alapvető utasítások, és előírások betartása mellett 100%-ig biztonságosak.

 

A cikk mellett láthatunk több illusztrációt, mely mutatja, hogy valóban komplex lesz a park, de bizonyos elemeiben a valósághoz képest tartalmaznak eltéréseket.

 

 

Lássuk a játékelemeket a teljesség igénye nélkül:

 

Az ország egyik legnagyobb kötélparkjában egy 50 elemből álló akadálypályán kell végigjutnia a legbátrabbaknak. Az akadályok egy része fákra, egy része pedig mesterséges oszlopokra van letelepítve. Gyermekek számára a talajszinthez közeli pálya lett kialakítva, ahol 1,5 méter magasságban teljes biztonságban élvezhetik a játékos akadályok okozta izgalmakat. A pályák a kezdő szintű látogatók számára 5 méter járómagasságúak, de a haladó után a profik számára készült pályaszakaszok néhol meghaladják a 10 méteres járómagasságot is.

 

 

Egy szuper kaland 12 méter magasságból! Aki bátor, és úgy érzi, hogy semmi sem okozhat meglepetést, az ugorjon a mélybe a 12 méter magas óriás kötélhintával. Az ország egyetlen ilyen jellegű kötélhintája által eredményezett élményt semmivel sem lehet összehasonlítani.

 

 

Annak, aki igazi sziklamászás élményét szeretné átélni, nem szabad kihagynia 10 méter magasságig emelkedő, és a legkülönfélébb fogásokkal bővelkedő mászó falat sem!

 

 

 

Lesz Zorb is! Bújjon bele a 3 méter átmérőjű óriás gumilabdába, csatolja be magát, és élvezze a szédítő élményt. Ha valaki igazán bátor és vakmerő, akkor kipróbálja a labdát az erre a célra épített indító rámpáról gurítva is. Azok számára, akik a kevésbé „szédületes” élményekre vágynak, természetesen a földön gurítva is kipróbálható a Zorb.

 

 

A súlytalanság érzését hozza el a V-fly. Azoknak, akiket az ugráló asztal nem röpít megfelelő magasságba. Ezzel a szerkezettel a legbiztonságosabb körülmények között lehet felugrálni 8 méter magasságig!

 

 

Amikor már az adrenalin az egekben van, jöhet egy kis air soft csata. A játék fegyverek az eredeti típusok tökéletes utánzatai, melyek használata a megfelelő védőfelszerelések mellett teljesen veszélytelen. Akár csapatok is játszhatnak csapatok ellen. Előzetes bejelentkezés és megfelelő létszám (minimum 8 fő) esetén, előre le lehet foglalni majd az air soft pályát. A játékharc során a dzsungel hangulatú terepen rengeteg fa fedezék, és két kiépített, elfoglalható bázispontot is található.

 

 

Továbbá lesz íjászpálya, fúvócső lőtér, builder mászófal és disc golf pálya melynek azok is örülhetnek, akik ezeket a sportokat már ismerik.

 

 

 

Mindez csak ízelítő, a Dél-Alföldi Operatív Program keretein belül meghirdetett, DAOP-2.1.1/E-09-2009-0011 azonosítószámú, „Szentes Kurca-Part Kalandpark” című beruházás sajtótájékoztatója előtt, mely 2013. április 25-én 10.00 órakor lesz megtartva a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ Zöld teremében /első emelet/.

 

 

Szentes, 2013. 04. 20.

 

.