Jövőre indulhat a Petőfi Szálló építése

Hamarosan elkezdődnek az egyeztető tárgyalások a finanszírozásra vonatkozóan

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az elmúlt időszakban – nyomtatott és elektronikus médiában – napvilágot látott, a szentesi Petőfi Szálló és Vitala – projekt kapcsán a Szentes SPA & Medical Kft. az alábbiakról kívánja tájékoztatni a tisztelt közvéleményt: A 2011-ben megalakult Szentes SPA & Medical Kft. (61%-ban magántőke bevonásával, 39%-ban közpénzzel képviselve) a kompetens jogalanya, a Szentes Város területén megvalósítandó turisztikai, valamint gyógy-, és egészségturisztikai integrált városfejlesztési programnak, melynek szakmai- pénzügyi előkészítésére és finanszíroztatására a 30 éves múlttal rendelkező Vitala Group cégcsoporttal kötött szerződést 2011-ben.

2012 februárjában, Szentesen tartózkodása során, egy több fős delegáció a Vitala Group részéről feltárta azon információkat, melyek szükségesek a megvalósíthatósági tanulmányok, mesterterv és egyéb dokumentáció elkészítéséhez. A 2012. február – 2013. február hónap közötti időszakban, egy előre meghatározott időtáblázat szerint, szoros együttműködés keretén belül –az Önkormányzat által alakított munkacsoporttal együttműködve - informáltuk a szerződött partnerünket a projekttel kapcsolatos tudnivalókról.

 

 

 

2012 utolsó negyedében kialakult a végső Projektelem táblázat, mely tartalmazza a Petőfi Szálloda teljes felújítását, a Strandfürdő részleges felújítását, egy új Turista és Sport Szálloda építését, High-tech klinika és diagnosztikai központ megvalósítását, több önkormányzati épület felújítását, mint ahogy egyéb szórakoztató- és látványelemeket is.

Hamarosan elkezdődnek az egyeztető tárgyalások a finanszírozásra vonatkozóan, mellyel párhuzamosan a szükséges tervezési/engedélyeztetési előkészületekről is gondoskodunk, míg a konkrét kivitelezés a jövő évben indulhat el.

A Projekt eredményes megvalósítása nemcsak a város számára fontos, hanem minden szentesi lakos napi politikai küzdelmeken felüli érdeke kell, hogy legyen. Ennek sikerre viteléhez alakult másfél éve, mint informális és konzultációs csoport – a képviselő-testületben szereplő valamennyi politikai erő és párt részvételével – a Vitala-Projekt Szakbizottság („Vének tanácsa“). Bízunk benne, hogy az eddig befektetett közös munkát nem veszélyezteti a beinduló választási kampány, hisz amit teszünk, Szentesért és a szentesi emberekért tesszük, felülkerekedve egyéni és párt érdekeken.

 

Katos Zsolt

Szentes SPA & Medical Kft.

Ügyvezető

 

 

Szentes, 2013. 04. 22.

 

 

.