A "Köszönet" napja

A Szociális Munka Napja Szentesen

 

A Szociális Munka Napját (november 12.) minden évben megünnepli az önkormányzat, amikor is a szociális szférában dolgozókat köszöntik.

 

 

 

A "Szociális Munka Napja" az International Federation of Social Workers (Szociális Munkások Nemzetközi Szövetsége) nevéhez kötődik. A szervezet jelenleg 77 országban rendelkezik tagszervezetekkel, köztük van a Szociális Munkások Magyarországi Egyesülete is. Az IFSW 1997-ben jelölte meg november 12-ét a szociális munka napjaként, amely minden évben jó alkalommal szolgál arra, hogy a szakterület fölhívja a közvélemény figyelmét azokra, akik az elesettekért dolgoznak.

 

 

 

A Szociális Munka Napja azoknak az ünnepe akik egész évben áldozatos munkával szolgálják az elesetteket a rászorultakat. A napi gondok, problémák a szférában dolgozókat jól összekovácsolja, de ezen az egy napon lehetőségük van kikapcsolódni közösen.

 

 

 

 

 

Szentesen a Központi Gyermekélelmezési Konyha ebédlőjében tartották meg a szociális munkában dolgozók ünnepét, ahol kiosztották az önkormányzat által alapított elismerést a "Köszönet Oklevelet", melyet azok kaphatnak meg, akik munkájukon felül kiemelkedően szolgálják a szociális munkát.

 

 

 

Megható és elgondolkodtató volt az ünnepi műsor, melyben a hajléktalan szálló egyik lakója énekelt és varázsolt jó kedvet a kollégium ebédlőjébe. Az utolsó műsorszámban a közönség együtt énekelte Losonczi úrral; "LAZÍTANI, próbálj meg lazítani ...." ! Szirbik Imre a műsor láttán csak annyit mondott, hogy vannak olyan pillanatok az életben, mikor nem kell megszólalni, és ez is egy olyan pillanat, amikor olyan ember akar jókedvre deríteni embertársait, akire a sors többször lesújtott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2013. november 12-én a Szociális Munka Napján Szentes Város Önkormányzata Szociális Bizottsága az alábbi személyek részére adományozott Köszönet Oklevelet.

 

 

 

1. Felsőpárti Református Egyházközség részére. Áldozatos munkájukkal főképpen a téli krízis időszakában, havi rendszerességgel, meleg étel osztással segítették a Hajléktalan Segítő Központ ellátottjait. Több alkalommal az ellátottak részére száraz élelmiszer csomagot is biztosítottak, ezzel nagy segítséget nyújtva az intézménynek.

 

2. Hunor Coop Zrt részére, akik egész évben, heti rendszerességgel támogatták a Hajléktalan Segítő Központ ellátottjait száraz élelmiszer, és hideg élelmiszer adományokkal, nagyban megkönnyítve ezzel a rászorulók minél jobb ellátását.

 

3. Magyar József részére, aki évek óta segíti a szociális intézmények által rendezett programokat természetbeni és pénzbeli támogatásokkal egyaránt. Hatékonyan közreműködött a Németországból származó adományok Szentesre történő szállításában is. Társadalmi szolidaritásáért, a társadalmi felelősség vállalásáért mutatott mintáért érdemes a köszönet oklevélre.

 

4. A Füsti Cukrászda részére, amelynek köszönik, hogy Szentes Város Gondozási Központjának rendezvényeit rendszeresen támogatja természetbeni felajánlásokkal. Amikor teheti, mindig adományoz édességet az arra rászorulóknak, neves évfordulókra tortákkal, egyedi süteményekkel segíti az intézményeket. Példamutató magatartásáért és szociális érzékenységért érdemes a köszönet oklevélre.

 

5. Varga Sándor részére, a Szentes Városellátó Nonprofit Kft Igazgatójának. Mindig nagy odafigyeléssel és empátiával van az idős emberekkel szemben. Ahol tud segíti az idős embereket, a szemétszállítás kapcsán is kollégáival mindig ügyelnek arra, hogy ahol idős ember él, ott segítséget nyújtsanak.

 

 

 

Szentes, 2013. 11. 11.

 

 

 

 

 

.