Jubileumi kopjafa avatása a Szt. Erzsébet Kat. Ált. Iskolában

 

 

 

A kopjafa leleplezése előtt rövid műsor keretében hallhattunk a iskola 100 éves jubileuma alkalmából szervezett 100 rendezvényből válogatva, hogy mindezt a programsorozat miként maradt meg a növendékekben.

 

 

 

Jubileumi kopjafát avattak a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolában 2013. november 22-én, hogy 240 évvel ezelőtt kezdődött el Szentesen a rendszeres katolikus iskolai képzés; 100 éve készült el a katolikus népiskola új, reprezentatív otthona, és 20 éve került vissza az egyház fenntartásába az intézmény.

 

 

 

 

 

Siposné Miskolczi Gyöngyi igazgatónő beszédében elmondta, hogy a fontosnak tartották, hogy a centenáriumi évfordulót egy "tárgyi emlék" is megőrizze, ezért kérték fel Horváth Sándor fafaragót, hogy készítsen egy kopjafát, melyet az iskola diákjai lepleztek le.

 

 

 

Dr. Kiss-Rigó László, szeged–csanádi megyés a diákok köszöntése után  megemlékezett az évfordulókról, és fontosnak tartja a 100 évet, de annál fontosabb az a 20 év, mely az elmúlt éveket jelenti. A püspök beszéde végén megáldotta a kopjafát, melyet két diák leplezett le és a diákok kedves érintéssel zárták szívükbe.

 

 

 

További képek az eseményről:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2013. 11. 25.

 

.