A NAGY GÓLYAAVATÓ ÖSSZEFOGLALÓ

Szentesi középiskolák gólyaavatói

 

 

Már azt hitték a szentesi kisgólyák, hogy megússzák a képes beszámolót a Szentesi Mozaikon, akkor íme a rossz hír, hogy NEM! Megröptetjük őket az internet világában!

A Közgé, a Pollák, a Zsoldos, a Mezgé és a HMG 9.-es növendékeinek kellett bizonyítaniuk mókás vetélkedőn, hogy méltók az iskolájuk nevére. Bár öltözékükben nem annyira trendi ruhadarabokat viseltek, de ez nem is erről szól!

 

A KÖZGÉ GÓLYAAVATÓ KÉPEI  ITT!

A MEZGÉ GÓLYAAVATÓ KÉPEI  ITT!

A POLLÁK GÓLYAAVATÓ KÉPEI  ITT!

A HMG GÓLYAAVATÓ KÉPEI  ITT!

A ZSOLDOS GÓLYAAVATÓ KÉPEI  ITT!

 

 

 

Nézzük a feladatokat, melyekkel pontokat szerezhettek az osztályok maguknak, de nem a teljesség igényével, inkább egy-egy jellegzetes, vagy újszerű minősítéssel. A hagyományos feladatok közé tartozik, amikor a gólyáknak lisztet kell fújniuk. És, hogy a liszt mit rejt, vagy nem rejt, az már iskolafüggő. Közkedvelt a váltófeladat is, amikor valamit A-ból B-be kell vinni és vissza. Ez lehet tojás kanálban, spagetti a szájban, vagy éppen szilva!

 

 

 

A hagyományos feladatok közé tartozik a kinti kéregetős feladat is, amikor egy cél eléréséhez pénzt kell kérni. Ezt tehetik verselve, dalolva, de a legügyesebbek a "lécci-lécci-gyorsan adj pénz, mert gólya vagyok" felkiáltással teszik.

 

 

 

Már meg se említsük a rántotta és a puding készítést, mert ez is a hagyományos feladatok közé tartozik.

 

 

 

És akkor jöjjön egy-egy mókás feladat (ötlet) az iskolák részéről. A Mezgé gólyaavatóján nagy sikere volt a hajfonás kétbalkezes diákok részére, melynek csapattársuk volt a szenvedő alanya. De az össztánc is sikeres volt, amikor nem csak a diákoknak kellett ropni, hanem a tanárok voltak a táncospárok.

 

 

 

A Pollák idén egy igazi nyalós feladattal készült, melyben egy üveglapról kellett borssal fűszerezett mézet lenyalni! Itt meg kell említeni az előző évi szintén gasztronómiai feladatot, amikor zsírgombócot (azaz egy fagylaltos gombóc zsírt) kellett elfogyasztani időre.

Továbbá a tetszett a Pollákban a két osztály kötélhúzása is, melyet a gumicsizmák nehezítettek.

 

 

 

A HMG gólyaavató maradandó élményt okozott az osztályfőnököknek, mert karikatúrát kellett készíteni az osztályoknak róluk, és valljuk be az évek múlásával felbecsülhetetlen értékűekké válnak :-) !

 

 

 

A Közgé-s gólyák gyertyaoltása injekciós fecskendővel, sokak arcára mosolyt a gyertyatartók arcára fintort varázsolt, valamint a kéregetésben is ők voltak az elsők, mert egy osztály 1 óra alatt csaknem 6 ezer forintot kéregetett össze (órabérnek sem rossz)!

 

 

 

Természetesen az esküt a keményebb iskolák avatóitallal ünneplik (pl. Zsoldos, Pollák) melyből nem hiányozhatott az ecet a bors, az almalé vagy a szegfűszeg.

 

Szentes, 2013. 11. 04.

 

.