Szentesen is felkészültek a télre

 

 

 

A téli időjárás beköszöntével a város közútjainak hó- és csúszásmentesítését a Szentes Városellátó Nonprofit Kft. végzi, amelynek Vásárhelyi úti telephelyén pénteken került sor a gépek szemléjére.

A cég részlegvezetője, Tóth János mutatta be Molnár Csaba tű. századosnak, a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettesének azt a 12 gépet, amelynek fele szórásra is alkalmas, tolólapos kombinált berendezés, míg járművek másik része tolólappal szerelt erőgép.

 

Mint a részlegvezető elmondta, a korábbi években ez a „flotta” elegendő volt a szentesi utak biztonságának szavatolására, azonban több helyi céggel is szerződést kötöttek, hogy nagyobb mértékben jelentkező igény, vagy műszaki meghibásodás esetén további járműveket biztosítanak a feladat elvégzéséhez.

 

A cég elegendő sót is betárolt a csúszásmentesítéshez, de rendelkeznek andezit zúzalékkal is, amelyet azokon a területek alkalmaznak, ahol a só alkalmazása nem megengedett.

 

A parancsnokhelyettes ellenőrizte a gépek és a rajtuk elhelyezett porral oltó berendezések műszaki érvényességét, és megállapította, hogy a feladat ellátásához szükséges létszám is rendelkezésére áll a kft.-nek. Az ügyleti rend kidolgozása folyamatban van, amelyet a jövő hét első napjától életbe is léptetnek.

 

Szentes, 2013. 11. 22.

 

.