Fejlesztik az Éjjeli Menedéket

 

 

 

Szentes Város Önkormányzata sikeresen pályázott, hogy felújítsa és bővítse a Szentesi Hajléktalan Segítő Központot és "Éjjeli menedékhelyet". A TIOP 3.4.2-11/1-2012-0111 azonosító számú projektnek köszönhetően, 62 millió forintos építési beruházás és 5,2 millió forintért eszközbeszerzés valósulhat meg - jelentette be Szűcs Lajos alpolgármester a 2013. november 26-án megtartott projekt nyitó rendezvényen.

 

 

 

Az egyik legfontosabb, hogy most már nőket is tudnak fogadni a hajléktalan szállón, mert megvalósul a nemek szerinti elkülönült tisztálkodás lehetősége.

 

 

 

Az eddigi épületnek középső részén a közfalak elbontása után egy 150 négyzetméteres területen fejlődik az elszállásolás és ide kerülnek a vizesblokkok.

 

 

 

A hideg idő beállta miatt egyre több hajléktalan veszi igénybe a szolgáltatást, akár nap közben, akár éjjel. A térítéses hajléktalan szálló a projektnek köszönhetően bővül, ahol egyszeri meleg ételhez juthatnak az ott lakók.

 

 

 

Az Európai Unió által 100%-ban támogatott beruházás megvalósítására 1 esztendeje van az önkormányzatnak, és a építés gőzerővel folyik a Rákóczi Ferenc utca végén található telephelyen.

 

 

 

 

 

Szentes, 2013. 11. 26.

 

.