Diszkóbaleset az IH mellett a gödörnél

Vigyázat! A nyugalom megzavarására alkalmas képek!

 

 

 

A Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete és a Bartha János Kertészeti Szakközép-és Szakmunkásképző Iskola felkérése alapján 2013. október 1-jén- kedden -14.45 órai kezdettel Diszkóbaleset elnevezésű szimulációs bemutatót szervezett az Ifjúsági Ház mellett a "Gödörben".

 

 

 

A Diszkóbaleset egy olyan szimulációs bemutató, amely élethűen, drámai módszerekkel mutat be egy közlekedési balesetet. A játék során a vöröskeresztes imitátorok a valós helyzet szerinti játékkal biztosítják a szituáció hitelességét, amely arról szól, hogy egy „bulizós” autó ittas vezetője karambolozik egy másik gépkocsival. Mindkét kocsiban fiatalok utaznak, akik a szituáció minden percében annak megfelelő viselkedést tanúsítanak, játékuk életszerűen reagál a történésekre.

 

 

 

A nagyobb felbontású képekért keresse fel a Szentesi Mozaik facebook oldalát és ne fejtse el az oldal LIKEolását!

 NEM KELL FACEBOOK regisztrációval rendelkeznie!!!

 

A forgatókönyv szerint diszkóból hazafelé autózó fiatalok gépkocsija – amelyet az egyik fiatal ittasan vezet - ütközött egy vétlen, szabályosan közlekedő gépkocsival.

 

A baleset következményeként két súlyos sérültet feszítővágó alkalmazásával kellett a járművekből kivágni a tűzoltóknak, a harmadik súlyos sérült belehalt sérüléseibe, akit szintén a tűzoltók emeltek ki. A másik három fiatal - köztük az ittas vezető - könnyebb sérülésekkel megúszta a karambolt.

 

 

 

A szép számú nézősereg érdeklődéssel, majd egyre nagyobb döbbenettel szemlélte a baleseti helyszínen folyó mentési munkálatokat, amint tűzoltók, a mentők, a rendőrök és a kegyeleti szolgálat összehangoltan végezte azt a munkát, amelyet balesetek műszaki mentése során végeznek.

 

A bemutató rávilágított a "diszkós éjszakák" veszélyeire, az értelmetlen tragédiákra, valamint remek lehetőség volt a társszervek részére is, hogy jól szervezett, valós körülmények között gyakorolhattak közösen. A gyakorlaton a katasztrófa védelem részéről a Makói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egysége avatkozott be.

 

Fontos kiemelni, hogy a közreműködő szervek (mentők, tűzoltók, rendőrség) munkája közel élethűen kerül bemutatásra (a rendőr helyszínel és letartóztat, a tűzoltó kivág a kocsiból, a mentős ellát), így a gyerkőcök bepillantást nyerhetnek ezeknek a szakmáknak a mélyébe, nehézségeibe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2013. 10. 01.

 

.