Az ország mentési szakemberei Szentesen

 

Az ország legfiatalabb légibázisa ad otthont a 4. légimentő vándorgyűlésnek szeptember 7. és 9. között. A szentesi légimentők a kórház és az önkormányzat segítségével olyan találkozót szervez a megyeházára, amely nemcsak a szakembereknek, hanem a laikusoknak, a lakosságnak is értékes információkkal szolgál. Ahogyan azt a szervezőktől, Dr. Bukor Barbarától, Józsa Józseftől és Dr. Szalóki Nándortól megtudtuk: Ez a vándorgyűlés sokkal inkább lesz „Légi” mint „Mentő”.

A szervezők hangsúlyt fektetnek a kommunikációs stratégiák kidolgozására és ismertetésére. Az előadók izgalmas prezentációkban tekintik át mind a repülés, mind az orvos szakmai szemszögből a fedélzeti munka – betegellátás - biztonság fontos pontjait. Ezen felül szeretnék közelebb hozni mindenkihez a repülés élményét.

A 3 napos konferencián a hazai szakembereken kívül bemutatkoznak a magyarországi társszervek és külföldi társszervezetük helikopteres pilótái is, illetve a vándorgyűlés teljes időtartama alatt Klenk Rita légimentőkről és mentőkről szóló fotósorozatából készült kiállítását is megtekinthetik a szentesi Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban.

 

Szentes, 2012. 09. 04.
 

.