Hamarosan itt a lecsófesztivál

 

 

 

A HUNOR COOP ZRt. 2012. augusztus 31. és szeptember 1. között immár 11. alkalommal rendezi meg a hagyományos Szentesi Lecsófesztivál-t. A paprika és a paradicsom hazájában több száz bográcsban lecsót főző családra, baráti társaságra számítanak.

A nevezések alapján nagyszámú közönség fog idelátogatni hozzánk - mondta a 2012. augusztus 15-én megtartott sajtótájékoztatón Mészáros Zoltán a Hunor Coop Zrt. vezetője.

 

 

 

- Reményeink szerint, ha az idő is kedvünkbe jár, 10-15 ezer ember kóstolgathatja meg ezt a szentesi gasztronómiai csodát.

- Az idei fesztivál jelmondata „Garantáltan mosolyt varázsolunk az arcára”, e mögött egy kis meglepetést is tartogatunk mindenki számára. Sok ezer mosolygós emberre, barátra, ismerősre, belföldi és külföldi turistára számítunk.

- A határon túlról, Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből és a Vajdaságból is jelezték csapatok részvételüket, de várunk Csehországból, Németországból és Ausztriából is vendégeket.

 

 

 

- A Lecsófesztivál felvezetéseként augusztus 31-én Szentes Városában első alkalommal kerül megrendezésre a „A magyar paprika napja” is. A Megyeháza Konferenciatermében előadásokat, bemutatókat szerveznek az idelátogató szakemberek részére. A rendezvény házigazdája a DélKerTÉSZ, a Lecsófesztivál egyik fő szponzora.

- Idén is különböző rendezvényekkel igyekszünk kedveskedni minden korosztálynak. Pénteken délután a Tücsök zenekar ad gyermekkoncertet, 19 órától lesz a szalonnasütés, este pedig fellép a Quantum XXL és Wolf Kati is.

- Szombaton a „Magyar áruk utcájában” az Agrármarketing Centrum támogatásával igazi hungarikumokat kóstoltatunk meg a nagyérdemű közönséggel. A gyermekprogramok mellett a Fesztiválra várjuk a két szentesi születésű nevettetőt, Szőke Andrást és Badár Sándort, ők fogják felvezetni a lecsófőző versenyt.

- A talpalávalót a helyi művészeti együttesek mellett Bunyós Pityu és Komár László, a jókedvet pedig az Irigy Hónaljmirigy garantálja.

 

 

 

- Most is díjazzuk a főző csapatokat, az arany, ezüst és bronz fakanalak mellé értékes vásárlási utalványokat is kisorsolunk.

- Idén is lesz „kóstolójegy”, melyet minden idelátogató megvásárolhat, s ezt a főzőcsapatoknál, valamint az óriás bográcsnál egy tál lecsóra beválthat. A kóstolójegy bevételét a HUNOR COOP ZRt. a helyi Mentőalapítványnak, illetve a közelmúltban megalakult Hunor Mentőszervezetnek ajánlja fel.

- Minden nevező csapat 1.000,- Ft-os vásárlási utalványt kap, melyet a rendezvény napján levásárolhat a helyszínen, a HUNOR COOP legmodernebb áruházában, az Apponyi téri Kála Coop Szupermarketben.

 

Szentes, 2012. 08. 16.
 

.