Hotelnek bérbe vehető!

 

Pályázat útján bérbe kívánja adni az Önkormányzat a volt Családsegítő Központ (anno Úttörőház) épületét a Széchenyi-ligetben.

 

 pályázati felhívás

 

a Szentes Város Önkormányzata tulajdonában lévő

Szentes, belterület 7506 helyrajzi számú, Szentes, Csallány Gábor part 1. számú

Ingatlan bérbeadás útján történő hasznosítására.

 

 

Szentes Város Önkormányzata Polgármestere a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 11. § (16) bekezdése, Magyarország 2012. évi központi költségvetéséről szóló 2011. évi CLXXXVIII. törvény 5. § (11) bekezdés b) pontja, valamint Szentes Város Önkormányzatának az önkormányzat vagyona feletti tulajdonjog gyakorlásának szabályairól 13/2005. (V.14.) ÖR. rendelete 14. § (3) bekezdése és 15. § (1) bekezdése alapján nyilvános pályázatot ír ki a Szentes Város Önkormányzata tulajdonában lévő Szentes, belterület 7506 helyrajzi számú, Szentes, Csallány Gábor part 1. számú ingatlan bérbeadás útján történő hasznosítására.

 

1.      A kiíró neve, címe, telefon- és telefaxszáma:

Szentes Város Polgármestere

6600 Szentes, Kossuth tér 6.

Kapcsolattartó: Czirok Jánosné műszaki osztályvezető

Tel.: (63) 510-354 Fax: (63) 510-353

 

 

2.      Az eljárás tárgya:

Szentes Város Önkormányzata tulajdonában lévő Szentes, belterület 7506 helyrajzi számú, Szentes, Csallány Gábor part 1. számú ingatlan bérbeadás útján történő hasznosítása szálláshely-szolgáltatás céljára.

 

3.      A bérbeadás időtartama:

A kiíró a bérleti szerződést határozott időtartamra, 10 évre kívánja megkötni.

 

 

4.      Részvételi feltételek:

 

A pályázaton pályázóként részt vehetnek azon természetes személyek vagy belföldi székhelyű jogi személyek vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdálkodó szervezetek, melyek megfelelnek a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3. § (1) bekezdésében 1. pontjában foglalt, átlátható szervezettel szembeni elvárásoknak, továbbá Magyarországon köztartozása nincs, és nem áll csőd- vagy felszámolási eljárás alatt.

 

 

5.      Az ingatlan jellemzői:

 

Az ingatlan Szentes város központjának közvetlen szomszédságában, a helyi védelem alatt álló Széchenyi ligetben helyezkedik el, a városi strandfürdő közvetlen közelében, a Koszta József Múzeum ligeti műemlék épületének műemléki környezetében. Az ingatlan maga is helyi védelem alatt áll. Az 1870-ben épült épület eredeti rendeltetése városi gőz- és kádfürdő volt, majd úttörőházként, végül a Családsegítő központ irodaházaként működött.

Elhelyezkedése közlekedési és környezeti szempontból egyaránt rendkívül kedvező.

Az ingatlanon található épület műszaki állapota korának megfelelő, de felújítást igényel.

Az épülethez szükséges parkolóhelyeket az ingatlan udvarán kell kialakítani.

Az épületek szükség szerinti bővítése a rendezési terv előírásai keretében megoldható.

Az ingatlan ivóvíz és elektromos áram és távhő közművekkel rendelkezik.

Az ingatlan teljes területe: 6229 m2.

A meglévő épület hasznos alapterülete: 463 m2.

 

 

6.      Az ingatlan bérbeadásának feltétele

 

Az ingatlant a tulajdonos szálláshely-szolgáltató tevékenység céljára kívánja bérbe adni azzal a feltétellel, hogy a szükséges állagmegóvó, és értéknövelő felújítási, esetleges átalakítási munkák költsége a bérlőt terhelik.

 

A pályázónak vállalnia kell, hogy a versenyeztetés tárgyát képező ingatlant fő tevékenységként szálláshely-szolgáltatási tevékenységre használja.

 

A pályázónak vállalnia kell az ingatlanon lévő, Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete helyi védelme alatt álló épület felújítását, majd a bérleti idő teljes időtartama alatti állagmegóvását. A felújítás, esetleges átalakítás csak a Képviselő-testület előzetes jóváhagyása után végezhető el.

 

A pályázónak vállalnia kell, hogy a felújítási, esetleges átalakítási munkák építési engedélyes tervdokumentációját a bérleti szerződés megkötését követő 6 hónapon belül a Képviselő-testület Városrendezési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága részére jóváhagyásra bemutatja, majd az építési engedélyt 3 hónapon belül megszerzi.

Az építési munkákat a jogerős építési engedély megszerzését követő 1 (egy) éven belül meg kell kezdeni és azt követő 2 éven belül a jogerős használatba vételi engedélyt meg kell szerezni.

 

A pályázónak vállalnia kell, hogy a hasznosítási szerződésben előírt beszámolási, nyilvántartási, adatszolgáltatási kötelezettségeket teljesíti.

 

 

7.      A benyújtandó pályázatnak az alábbiakat kell tartalmaznia:

 

1. A pályázó pontos nevét, adatait (születési év, hó, nap, anyja neve, lakcíme, adószáma/adóazonosító jele, vállalkozói engedély, 30 napnál nem régebbi cégkivonat, aláírási címpéldány másolatban)

 

2.Amennyiben a pályázó nem természetes személy nyilatkozatot arról, hogy a pályázó megfelel a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3. § (1) bekezdésében 1. pontjában foglalt, átlátható szervezettel szembeni elvárásoknak.

 

3. Bérleti díj nettó összegére tett ajánlatot

 

4. A szálláshely-szolgáltató tevékenységgel kapcsolatos koncepciót, a foglalkoztatottak tervezett számának ismertetésével

 

5. Amennyiben tevékenysége során együttműködést tervez valamely, az önkormányzat tulajdonában lévő intézménnyel, gazdasági társasággal, az intézményvezető, gazdasági társaság ügyvezetője nyilatkozatát a tervezett együttműködésről

 

6. Nyilatkozatot arról, hogy köztartozása nincs, nem áll csőd- vagy felszámolási eljárás alatt

 

7. Nyilatkozatot arról, hogy Szentes Város Önkormányzatánál, illetve más önkormányzatnál nincs adó-, illetve köztartozása.

 

8. Nyilatkozatot arról, hogy a pályázat 6. pontban előírt feltételeit vállalja.

 

 

8.      A pályázat elbírálásánál a bíráló bizottság az alábbi szempontokat veszi figyelembe:

 

1.A tervezett új álláshelyek száma

2. Az ajánlott bérleti díj

3. A tevékenység koncepciójának illeszkedése a város fejlesztési elképzeléseihez

4. Együttműködés az önkormányzat intézményeivel, az önkormányzat tulajdonában lévő gazdasági társaságokkal

 

 

9.      Az ingatlan bemutatása:

 

Munkaidőben, előzetes időpont egyeztetés alapján:

Szentes Városi Szolgáltató Kft. Házkezelőség, Szentes, Vásárhelyi út 12.

Kispataki Zoltán: 63/560-620

 

 

10.  A pályázat beadása:

 

A pályázatot zárt borítékban 2012. augusztus 21. 10 óráig kell beadni a Polgármesteri Hivatal Kabinetirodájában (202. iroda).

 

A bíráló bizottság a pályázatokat egyidejűleg bontja fel és fenntartja a jogát a pályázókkal történő további egyeztetésre.

 

A bíráló bizottság kizárhatja azt a pályázót, aki a pályázati feltételeknek nem megfelelő ajánlatot tesz.

 

A bérleti szerződés azzal a pályázóval köthető, aki a város szempontjából összességében a legelőnyösebb ajánlatot teszi, és a pályázat feltételeit vállalja. A pályázat kiírója játékgépek üzemeltetését és italkimérő-hely létesítését nem támogatja.

 

Több, közel azonosan rangsorolt pályázat beérkezése esetén a pályázat kiírója versenytárgyalást tarthat, melynek időpontjáról a pályázókat értesíti.

 

A kiíró a pályázat eredményéről írásban értesíti az érdekelteket.

 

A pályázat kiírója fenntartja a jogát, hogy a pályázatot indokolás nélkül eredménytelennek nyilvánítsa.

 

 

 

 

 Szentes, 2012. 08. 09.
 

 

 

 

.