Éjjellátó kamerával figyelik az
éjszakai szemetelőket Szentesen!

Éjjellátó vadászkamerának segítségével buktak le!

 

 

 

A Városellátó Intézmény megelégelte, hogy sokan hulladéklerakónak gondolják a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket. Ezért hetekkel ezelőtt beszereztek egy éjjellátó speciális kamerát, amely akár 10 méter távolságból jó minőségű 8 megapixeles képet készít a vak sötétben.

A cikkben látható képek is így készültek, amelyeket kattintással kinagyíthatnak!

A kamera semmilyen infrastruktúrát nem igényel és a kiemelten szemetes gyűjtőszigeteket figyelik vele. Már több személyt is rajta kapott és most Ön is megláthatja, hogy az éj leple alatt egyesek hogyan szemetelnek.

 

 

 

Jól látható, hogy az Arany J. - Bajcsy Zs. utcák kereszteződésénél autóból dobják ki a szemetet. A Bajcsy-n tovább haladva a Bercsényi sarkán is nem elég hogy oda teszi a szemetét valaki, még szét is rugdossa azt.

A Csongrádi út - Váradi L. utca kereszteződésében is zsákostól dobja ki valaki a szemetét.

Most már véletlenszerűen (de minden nap) más-más gyűjtőszigetet figyelnek meg a kamerával, amely álcázva van, és nem lehet észre venni!

 

Aki nem szemetel és tisztességesen használja a szelektív gyűjtőszigetet, annak semmi félnivalója nincs, de aki SZEMÉT, ÉPÍTÉSI-BONTÁSI TÖRMELÉK, FÖLD, SALAK, NÖVÉNYI és ÁLLATI EREDETŰ illetve EGYÉB HULLADÉKOT helyez el közterületen, gyűjtőszigetek közterületi hulladéktároló konténerek körül földutak, árkok, mezőgazdasági földterületek, erdők szélén tehát bármely, erre a célra hatóságilag nem kijelölt területen Szentes Város Képviselő-testülete 21/1993. (XI. 19.) KT rendelete 3.§. /3/, /4/, /5/ és 9.§. /1/ bekezdései alapján SZABÁLYSÉRTÉSNEK minősül, és 30.000.- Ft szabálysértési bírsággal sújtható. Az illegális hulladék-elhelyezés megakadályozása érdekében a Közterület-felügyelet a Polgárőrség és a Városellátó Intézmény segítségével ellenőrzéseket végez.

 

 

 

Szentes, 2012. 08. 22.
 

.