Két nap múlva Londonba ér tanár úr

 

 

 

Lehota András barátom és felesége (Yvonne) mindent megtett két nap alatt azért, hogy fizikailag regenerálódjak, energiával feltöltődjek, valamint részem legyen városnézésben és kulturális programban, valamint finomabbnál finommal ennivalóval is megtöltsek a bendőmet naponta többször is. Úgy érzem, hogy az út során leadott kilókat is visszakapom. Ettem olasz, kínai, holland és magyar ételeket.

Yvonne a kedvemért mákos tortat készített. Tegnap Andrással vízibusszal bejártuk a kanálisok jelentős részét, így megismerhettem Amszterdam jelentősebb épületeit is. Láttam a királynő palotáját, az első holland pénzverdét, a Rembrandt múzeum épületet. Számtalan híd alatt haladunk át, amelyekből kb 1000 van Amszterdamban. Különleges élményben volt részem.

András bemutatta a világ legnagyobb koncertzenekarának székhelyet, a Concert Gebouw-t (Koncerthaz), ahol ő 37 évig volt elsőhegedűs. Munkásságát márvány emléktábla is megörökítette.

Egy kínai étteremben vacsoráztunk, utána végighaladtunk azokon az utcákon, ahol hölgyek kínálták szolgáltatásaikat. Nekem nyomasztó élmény volt, hogy a kirakatokban álldogáló hölgyek szinte erőszakosan próbáltak kuncsaftokat szerezni.

Ma délelőtt vendéglátóim egyedül beengedtek a központba, hogy látogatást tegyek a Van Gogh múzeumban. Sok olyan képet is láthattam, amiket otthon egyetlen katalógusban sem. Bűnt követtem el, mert a tiltás ellenére készítettem néhány fényképet. Délután autóval végigjártuk azokat az utcákat, amiken keresztül holnap reggel elhagyom a várost.

A levél írása közben készül a búcsúvacsorám, ami paprikacsirke galuskával, ami egyik kedvenc ételem. Reggel egy kicsit kesébb indulok el, hogy meg egyszer együtt reggelizzünk, beszélgessünk. Az igeretek szerint bőséges útravalóval indítanak el. Legközelebb 2 vagy 3 nap múlva tudok jelentkezni, valószínű, hogy az angliai Maidstonbol, ahol egy régi tanítványom (Bujdosó Gabi) él több év óta.

 

Üdv. mindenkinek: Cseuz Laci

 

Szentes, 2012. 08. 03.
 

 

.