II. Szentesi Szárnyas Napok összefoglaló

449 fotó a Szárnyas Napokról!

 

 

 

A II. Szárnyas Napok Gasztronómiai és Sörfesztivál idén is hatalmas sikert hozott, hiszen a rendezvény mind a négy napja teltházas volt. Mind a négy napon nagy volt az érdeklődés a különféle magyar élelmiszerekre, így a Hungerit Zrt. által kínált új termékekre is. A rendezvény minden napján nagyszabású koncertek és érdekes vetélkedők várták a látogatókat.

 

 

 

A pénteki napon rendezett Csirkeszárny evő verseny is nagy érdeklődésre tartott számot. A tavalyi 2. helyezett Hungerit dolgozó, Bihari István idén egy rekordkísérlettel is megpróbálkozott. A versenyen 5 induló kapott lehetőséget, hogy bebizonyítsa, 20 perc alatt Ő tudja a legtöbb csirke szárnyat elfogyasztani. Az idei évben Gyarmati Ferenc végzett az első helyen szoros eredménnyel. Szinte kísértetiesen hasonló módon az előző évi eredményhez, második helyen végzett, egy fél szárny lemaradással Bihari István. Őket követték Sebők Antal, Tomcsányi Sándor és Antal Mátyás.

 

 

 

A szombati nap is számtalan érdekességet kínált. Idén második alkalommal került megrendezésre a Hungerit Kakasfőző Verseny, amelyre idén is nagyszerű zsűrit sikerült verbuválnia a szervezőknek. A zsűri tagjai voltak: Szűcs Lajos alpolgármester Úr, Nacsa József úr, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Turisztikai és Vendéglátói Szakosztály Elnöke, Rácz Félix menedzser, és Dömsödi Imre mesterszakács. A zsűri idén az Aranytojók csapatát látta a legjobbnak, és őket követve holtversenyen végzett a második helyen az Ügyes Kakas, és a Pálinkakas csapata. A zsűri a kakaspörkölt állaga és íze mellett komoly pontokat adott az elkészítés módjára, és a csapat környezetére, standjára is.

 

 

 

A kakasfőzőn természetesen nem mindenki a verseny miatt vett részt, hiszen nagyszerű alkalom volt ez arra, hogy a Hungerit Zrt. dolgozói, és a máshonnan érkezett baráti társaságok ismét összejöhessenek egy hangulatos rendezvényen. A főzésen jelen volt csapatával Dr. Magyar Hajnalka, és a Hungerit Zrt. Kereskedelmi Igazgatója, Tóthné Kecskés Mária is. Idén 65 csapat mérte össze tudását. A jövő évi versenyre már több csapat jelezte részvételi szándékát.

 

II. Szárnyas Napok 1. galéria ITT tekinthető meg!

 

A főzés közben rajtolt el a II. Sör Kaland-túra vetélkedő. A csapatoknak egy feladvány útján kelet eljutniuk a három kijelölt „bázishelyre” azaz a sörözőkbe. Név szerint a Delelő Sörözőbe, a korona Sörözőbe, és a Klub Sörözőbe. A csapatoknak az érezés után teljesíteni kellett a nem teljesíthetetlen feladatot, azaz minden csapattagnak el kellett fogyasztania a sörözőkben egy-egy pohár sört. Ezután a sörözőtől kapott „igazolások” után sietve meg kellett találniuk a következő bázishelyet. A három fős csapatok különleges egyen szereléseikben nagy feltűnést keltettek az utcákon sietve, a járókelők talán azt gondolhatták, hogy szuperhős találkozó van Szentesen. A tavalyi sikerét megismételve első helyen értek be a Sördögök, és őket követve értek be kissé fáradtan a Ludas Matyi és Libái, a Szeszkazánok, és a Tébolyda csapata. Mint ahogy tavaly is „eltűnt” egy csapat a kalandok során, így idén is több órás késéssel ért be a Libadarabolók Színe Java csapata.

 

 

 

Az idei Sörkirály választáson királyhoz méltón védte meg trónját a tavalyi győztes, Kánvási József, aki  a mellette induló 5 versenyzőnek gyakorlatilag esélyt sem adott, hogy letaszíthassa a trónról. „Sir” Kánvási József már régen letette az egy litert jelző második korsót is, amikor versenyzőtársainak egy része még csak az első korsó sör egy részénél tartott. Így a verseny végén a Hunyadiak Örökében Hagyományőrző Egyesület ismét Őt koronázta meg egy látványos ceremónia kíséretében.

 

 

 

A rendezvényen kiemelt figyelem kísérte a fellépőket. A rendezvényt hangulatos cigánymuzsika nyitotta, amely remekül megalapozta a jó hangulatot. A látogatók egész nap élvezhették a bajor sramlizenét játszó Heimattöne Capelle, a country zenét játszó Walk The Line zenekar, az ír zenét játszó Punks and Fairies és Írmag zenekarok zenéjét. Táncra perdítette a látogatókat a Jerry Lee’s Rock And Roll Service, és a Hip Hop and The Flyers fergeteges koncertje. Több országból is érkeztek fellépők, néptáncosok érkeztek Izraelből, Törökországból, és Szerbiából! A rendezvényen összesen 8 országból érkeztek vendégek és fellépő művészek!

 

 

 

 

 

A II. Szárnyas Napok kísérőprogramként több százan indultak az Év Horgászkirálya versenyen, amely verseny három napon keresztül szórakoztatta az indulókat. A Gerecz Elemér Sporthorgász Egyesület , és Kalamusz Endre kiváló szervezésének köszönhetően hatalmas sikerrel zárult a verseny.

 

II. Szárnyas Napok 2. galéria ITT tekinthető meg!

 

A MEOE Szentesi Szervezetének, és Udvardi Tibor szervezésében ismét megrendezésre került a Szárnyas Napok keretein belül a szentesi kutyások több programból álló kutyás napja. Itt sor került egy látványos kutyabemutatóra  a MEOE Szentesi Szervezet,a Szentesi Rendőrkapitányság, Körös torki Ebtanoda és a Szegvári Kutyaiskola közös szervezésében. Itt a közönség láthatott engedelmességi feladatokat, tárgykeresést, ügyességi feladatokat, és egy látványos programot, amely során kutya és ember közötti kötélhúzó verseny került megrendezésre. A tavalyi siker után ismét megrendezésre került a Kutya Kennel Show, amelyen idén 5 kennel indult. A kutya szépségversenyen 36 nevező volt. A közönség szavazatai alapján különdíjazásban részesült Szentes legszebb kutyája,ami egy fiatal Német dog szuka lett.

Egész nap kutyanevelési, ápolási,kiképzési tanácsadás volt a helyszínen. A helyszínre kilátogatottak létszáma 250-300 fő volt.

 

 

 

 

 

A rendezvény fő irányvonalául szolgáló gasztronómiai sátorban Hungarikum termékeket, és Különleges Magyar élelmiszereket kóstolhattak a látogatók. Ilyen élelmiszerek voltak a pálinkák, borok, Erdei kürtőskalács, házi sütött rétesek, csodálatosan finom Fagylalt különlegességek (pl: túró rudi fagylalt), de meg lehetett kóstolni Magyarország Hivatalos tortáját is. Nem hiányozhattak a repertoárból a Hungerit Zrt. által kínált szárnyasokból készült, különleges csemegék sem. A rendezvény kenyere a Szent Korona cukrászda által kínált Szent Korona Kenyér volt. Ezt a különleges fehér kenyeret kapták a kakasfőző csapatok is. Természetesen a jófajta magyar kisüzemi csapolt sörök sem hiányozhattak a gasztronómiai terítékről. Lehetett kóstolni világos, barna, vörös és gyümölcsös söröket is, az összesen négy sörfőzde kínálatából.

 

 

 

 

 

A gyermekek sem maradtak szórakozás nélkül, hiszen a Tücsök Zenekar kifejezetten a kakasfőzőre készített egy interaktív gyermekprogramot a számukra. Ezt követően mindenki ingyen kipróbálhatta a középkori lovagi tábor nyújtotta kalandokat. Mindemellett ugrálóvár és vidámpark is várta a gyermekeket.

Az idei évben is különösen nagy volt az érdeklődés a Hungerit Szárnyas Farm iránt is, ahol a gyerekek kislibákat, kiskacsákat és kiscsirkéket simogathattak meg, és megtekinthették a szárnyasok falusi hangulatú élőhelyét is.

 

 

 

A rendezvény záró napja picit bulvárosan mondva verekedésbe torkollott, amikor is a nagysátor alatt Fogat Fogért címmel boxgála került megrendezésre.

 

 

 

A rendezvény idén is magas színvonalon került megrendezésre, a várt érdeklődés mellett. A szervező Gladiátor Rendezvényiroda Kft. köszönetet mond a rendezvény összes partnerének és támogatójának. Külön köszönettel a kiemelt támogatóknak, a

 

HUNGERIT ZRT.-nek, az

AGRÁRMARKETING CENTRUM-nak, és

SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK.

 

Szentes, 2012. 08. 27.
 

.