Egészség a célkeresztben

Programzáró a Semmelweis napon

 

 

 

Egészség a célkeresztben címmel a szentesi lakosság egészségi állapotának javítását célzó program indult 2011. szeptember 23-án. Az elmúlt nyolc hónapban a program keretében csaknem 4000 vizsgálatot végeztek el az orvosok. Minden egyes szűrési napot megelőzően tájékoztató előadásokat hallhattunk a Megyeháza vörös termében vagy a Dózsa-házban. Chomiak Waldemar az egészségügyi bizottság vezetője a program lezárásakor elmondta, hogy a 4000 vizsgálatból 899 esetben kóros eredményt állapítottak megy a szakemberek. 232 esetben visszarendelés vagy továbbküldés történt.

 

 

 

A szűrésekben és előadásokban 56 orvos közreműködött. A munkájukat 54 főnyi szakszemélyzet segítette.

Továbbá azt is elmondta elnök úr, hogy a szeptemberi testületi ülésen a program beszámolója után benyújtja a program folytatására irányuló elképzeléseit.

 

 

 

Az Egészség a célkereszt program három részből tevődött össze - tudtuk meg Szűcs Lajos alpolgármestertől. Az egyik része az egészségmegőrző szűrőprogram, a második része a nyolcadikos tanulók elsősegélynyújtási ismereteinek bővítése és végül de nem utolsó sorban a HPV védőoltások beadása a veszélyeztetett korosztálynak. Szűcs Lajos alpolgármester beszédében megköszönte minden résztvevőnek a közreműködést, a szülők és tanárok támogatását.

Dr. Várkonyi Katalin a kórház igazgatója is köszönetét fejezte ki a város vezetésének a program támogatásáért.

Az egészségmegőrző programban (szűrés + oltás) 1804 fő vett részt. A HPV védőoltásra 138 fő jelentkezett és mindannyian felvették az oltást és azok ismétléseit is, ezáltal 414-szer hallhattunk felszisszenést a rendelőkben.

 

   

 

Szentes, 2012. 07. 03.
 

.