Megkezdődött a derekegyházi
Palacsinta Fesztivál

Szentes volt az első vendég

 

 

 

2012. július 7-én 16.00 órakor kezdetét vette a derekegyházi Palacsinta Fesztivál. Idén nagy fába vágták a serpenyőjüket a derekegyháziak, mert egy hétig nonstop palacsintát akarnak sütni. Úgy számolnak, hogy 22-25 ezer elkészült és betöltött palacsinta lesz a 168-dik óra végén - tudtuk meg Szabó István polgármestertől.

 

 

 

A hét minden napján más-más kistérségi település vállalta, hogy egy rövid időre átveszi a házigazda szerepet. Első napon Szentes mutatkozott be a színpadon és a palacsinta sütésben.

Az első próbálkozások után (melynek következtében a kutyák is jól laktak) csak úgy ontották magukból a palacsintákat a sütők. A szokásos palacsinták mellett volt cukkínis bacon szalonnás is.

 

 

 

Szirbik Imre tandem sütést vállalt a házigazdák polgármesterével. Szűcs Lajos alpolgármester 176 palacsintáját mind elkapkodták. A szentesi polgármesteri hivatal munkatársai is szorgosan sütötték, fordították és töltötték a palacsintákat, miközben a színpadon szentesi művészeti csoportok mutatkoztak be és szórakoztatták a közönséget.

 

 

 

 

 








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 


























































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

 

Szentes, 2012. 07. 08.
 

.