Megvan a megoldás

Egylámpás fényjelző készüléket a Csongrádi útra

 

 

 

Ugye mindenki emlékszik, hogy több mint egy esztendeje kelti a zavart a gyalogosok védelmében létrehozott útburkolati sziget a Csongrádi úton az ABC előtt.

Nem is olyan régen közös gondolkodásra hívtuk olvasóinkat, hogy miként lehetne ez a kérdést megoldani, mert rendszerint letarolják a kis szigetek tábláit.

 

Egy kedves olvasónk remek ötlettel (nem nagy ráfordítással) rukkolt elő, amit szívesen közre adunk. Nem más, mint egy egylámpás fényjelző készülék felszerelése azon terület fölé, ahol a gyalogos és a gépjárműforgalom találkozik. Pontosabban a zebra (gyalogátkelőhely) fölé.

 

Ez a veszélyes hely jelzésére szolgáló fényjelző készülék egy kör alakú sárga fényű lámpából áll, és villogó sárga fényjelzést ad. Ilyen fényjelzést időszakonként a háromlámpás fényjelző készülék is adhat. A különösen veszélyes helyre (pl. kanyarodó jármű esetében, ott, ahol a jármű gyalogos forgalommal találkozhat) egylámpás, és állandóan sárgán villogó fénnyel figyelmeztethetnek.

 

Az biztos, hogy éjszaka jobban oda vonzza a figyelmet, így nem csak a táblák, de a gyalogosok is nagyobb védelemben érezhetik megukat.

 

 

Szentes, 2012. 07. 04.
 

 

 

.