Megmássza a Mont Blanc-t (4810 m)

Baranyi Toncsi három és fél ezer kilométere

 

 

Nagy útra indul Ismét nagy feladatra vállalkozik Baranyi Antal, a tavalyi Marokkó-Szentes táv kerékpáros teljesítése után ismét nyeregbe pattan, és biciklivel Franciaországba megy.

Már tavaly is szerepelt a programban hegycsúcsok meghódítása, az idei év sem tér el ettől. Július 4-én indul a szentesi Kossuth térről, s az első néhány száz kilométert egyedül teljesíti. Előbb elteker barátjához, Kovács Tamáshoz Szlovákiába, Kürt községbe, amely Esztergomtól 25 kilométerre van északra-nyugatra. Innen már ketten indulnak július 7-én reggel 10 órakor Franciaország délkeleti részére, Chamonixba, ahol terveik szerint megmásszák Európa legmagasabb csúcsát, a 4810 méter magas Mont Blanc-t.

Útjuk során hosszában átszelik az Alpokat, Kürt után Sopronnál, Salzburgnál, Vaduznál, Bernnél, Aiglenél, Chamonixnál állnak meg tekergésük közben pihenni, hogy csak az ismertebb településeket említsük. Baranyi Antal lapunk érdeklődésére elmondta, hogy a hegymászás 1 hetet vesz igénybe, időjárástól függően.

 

 

Onnan kezdve útjuk kettéválik, Tamás Párizsba megy, Toncsi pedig kormányát hazafelé, a Duna folyásának irányába fordítja, majd Szentesre egy kis kitérővel érkezik. – A 40 napos út alatt körülbelül 3500 kilométert kerekezek, utamat folyamatosan is nyomon követhetik az érdeklődők, hiszen a www.haladastitka.hu  oldalról folyamatosan tájékozódhatnak az aktualitásokról.

A honlapon lesz élő nyomkövetés, és ha lesz majd internetünk, még akár online bejelentkezés is. Ezen felül a Szentesi Mozaikon és a Szentesi Életben is folyamatosan hírt adnak magunkról – mondta el Baranyi Antal, aki arról is beszámolt, hogy támogatókat is szereztek álmaik megvalósításához, Európa legmagasabb hegycsúcsa meghódításhoz.

Segítségükre van a Szentesi Hitelszövetkezet, a Zsemberi János Faipari vállalkozás, a Szentesi Mozaik, Nagy Henrik szervizelés, a Szentesi Élet, a Városi Visszhang, Szentes Kistérségért Mentőalapítvány.

 

Szentes, 2012. 07. 02.
 

.