Élesben működik a kamerarendszer

 

 

 

Hivatalosan is átadták a szentesi rendőrkapitányságon a szentesi térfigyelő kamerarendszert. Szirbik Imre polgármester elmondta, hogy a kamerarendszert elsősorban bűnmegelőzési céllal szerelték fel. Szentes valamennyi  be- és kivezető útját kamerák figyelik így célszerű az átutazó bűnözőknek elkerülni városunkat, ha nem akarnak összetűzésbe kerülni a rend őreivel.

 

 

 

Balogh Sz. Imre rendőrkapitány is megerősítette, hogy nem a szentesiek "sarcolására" épült a rendszer. Éppen ellenkezőleg, a cél, hogy nagyobb legyen a helyi lakosság biztonságérzete. Havonta 200 órán keresztül figyeli rendőr a monitorokat és ha kell irányítja a helyszínre a kollégákat. Egyébként a nap 24 órájában figyelnek és rögzítenek a kamerák, melyek felvételeit 5 napig őriznek meg az adatvédelmi törvény értelmében.

A kapitány úr továbbá elmondta, hogy a felvételek alapján nem büntethetik a szabálytalankodókat, de egy közlekedési baleset során bizonyító erejű lehet a felvétel.

 

 

 

A térképen látható kamerák hatalmas területeket képesek megfigyelni. Jó példa volt a bemutatón, amikor egy autó rendszámát 200 méter távolságból is ki lehetett olvasni.

Négy kamera felszerelését helyi vállalkozások igényelték és támogatták. A térképen ezeket más színnel is jelöltünk.

 

 

 

A szentesi térfigyelő kamerák

 


Szentesi térfigyelő kamerarendszer nagyobb térképen való megjelenítése

 

Szentes, 2012. 07. 26.
 

 

.