Balázs Andrásra emlékeztek

 

 

 

Pedagógusnapon 2012. június 3-án 10 órakor Szentesen a Kálváriatemetőben Balázs András (Szentes, 1913 – 1992) kántortanító, tanár, karnagy, kertész halála 20. évfordulója alkalmából megemlékezésre került sor Szentes Város Önkormányzata és Zöldág MSE kezdeményezésére. A Deák Ferenc utcai Általános Iskola egykori kiváló tanára, az 1974-ben nyugdíjba vonult Bandi bácsi életpályáját, Szirbik Imre polgármester méltatta.

 

 

 

A Kálvária domb déli oldala közelében levő nyughelynél felcsendült néhány dal is azok közül, melyeket egykoron már óvodás tanítványaival is megtanított: Az árgyélus kismadár…., Tavaszi szél vizet áraszt…, Serkenj fel kegyes nép… .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A megemlékezés folytatásaként a szervezők 2013. július közepén Balázs András 100 éves születésnapján egykori iskolája épületénél emléktábla avatással ill. ünnepi kórustalálkozóval szeretnének tisztelegni a Móricz Zsigmond Művelődési Házban, ahol egykor oly sokszor tevékenykedett.

 

A rendezvényen a hivatásos kórusok mellett olyan szentesi csoportok énekes bemutatkozására is lehetőség lesz majd, amelyek tagjai dalolással tisztelegnek az 50 éves karnagyi múlttal rendelkező, a szentesieket a zene befogadásában és művelésében is segítő, gyarapító kiváló karnagy és tanár és előtt.

 

Szentes, 2012. 06. 05.
 

 

.