Országos Szépíróversenyen térségünkből

 

 

2012. április 21-én rendezték meg Szentendrén az Országos Szépíróversenyt SNI diákok számára 4 életkori kategóriában. 240 versenyző mérte össze tudását, ahol kistérségünket képviselte Tóth Lilla (2. oszt.) és Pécsi Norbert (5. osztály) Szegvárról, mint kategóriájukban megyei 1. helyezettek, illetve Lévai Viktor (3. osztály) Nagymágocsról, aki a 3-4. osztályosok kategóriájában szintén megyei 1. helyezett szépírásban. Az országos versenyen Lévai Viktor 4. helyezést ért el.

 

Előzmény: A sajátos nevelési igényű gyerekek tehetség-gondozását felvállaló társaság (SNI-TST) célja, hogy rámutassanak, hogy a különböző olvasás-írás-számolás problémákkal küzdő gyerekek között is nagyon sok tehetséges diákkal találkozhatunk. Esetükben kiemelten fontos a tehetségek felismerése, hogy önbizalmukat megtarthassák és megtalálják azokat a tevékenységeket, amikben sikeresek lehetnek. Ennek első lépéseként rendezték meg a szépíró versenyeket országszerte.

Térségünkből 171 gyermeket regisztrált a versenyre az Egységes Pedagógiai Szakszolgálat, közülük 11 tanuló képviselte kistérségünket a megyei fordulón Hódmezővásárhelyen. Három kategóriában az első helyezést hozták el a tanulók!

 

A képen balról jobbra: Lévai Viktor, Tóth Lilla, Pécsi Norbert

 

Szentes, 2012. 04. 23.
 

 

.